Takaisin

Alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa 24.5.2021

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on epidemian suhteen perustasolla. Koronan ilmaantuvuus on edeltävän kahden viikon ajalta 7,4 /100 000 asukasta ja positiivisten testien osuus kaikista testeistä on 0,33%. Joukkoaltistumisia ei ole todettu eikä tartunnan jäljityksessä ole ollut ongelmaa. Rokotukset etenevät alueella.

Voimassa olevat alueelliset suositukset säilyvät ennallaan

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ei ole voimassa lisärajoituksia.

Maskin käyttöä suositellaan edelleen seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

  • Joukkoliikenteessä
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

Myös perustasolla kasvomaskia on kuitenkin hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa eikä kahden metrin turvavälin pitäminen onnistu.

Koronatestiin tulee edelleenkin hakeutua pienissäkin oireissa ja karanteeniohjeita tulee noudattaa.

Aluehallintoviraston (AVI) yleisötilaisuuksia koskevan rajoitus

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 22.2.2021 päivitettyä ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 18.5.-17.6.2021.