Takaisin

Alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa 26.4.2021

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin koronatapausten ilmaantuvuus on laskenut ollen viimeisten kahden viikon aikana 14,8 / 100 000 asukasta. Positiivisten näytteiden osuus tutkituista on ollut 0,57 %.

Harvat tapaukset jakautuvat koko sairaanhoitopiirin alueelle. Joinakin päivinä ei ole todettu yhtään tapausta. Tilanne on parantunut koko erityisvastuualueella ja myös valtakunnallisesti samalla kun rokotukset ovat edenneet siten, että lähes kolmannes (27,4%) väestöstä on jo saanut ensimmäisen annoksen. Pohjois-Savon väestön rokotuskattavuus on valtakunnallisella tasolla, 70-vuotta täyttäneistä on rokotettu n. 90% eli kaikki halukkaat.

Epidemian osoittaessa laantumisen merkkejä, rokotusten edetessä ja epidemian kausivaihtelun suoman edullisen tilannearvion myötä Pohjois-Savossa on mahdollista siirtyä perustason suosituksiin ja rajoituksiin siinä vaiheessa, kun valtakunnallisesti siirrytään epidemiatason mukaiseen toimintaan.

Tässä vaiheessa AVI:n 20 hengen kokoontumisrajoitus on vielä voimassa ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä suosittaa seuraavia toimia:

  • Jos saat oireita, mene koronatestiin maskin kanssa ja pysy muuten kotona
  • Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on paljon muita ihmisiä
  • Pidä noin kahden metrin etäisyys muihin ihmisiin
  • Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta
  • Pidä Koronavilkku-sovellus ladattuna
  • Ota rokote, kun vuorosi tulee

Etätyösuositus on voimassa aiempien viikkojen tapaan.