Takaisin

Elossa 24h -sarjassa useita KYS-jaksoja

Elossa 24h -sarjassa useita KYS-jaksoja

Elossa 24h -sarjan kolmas tuotantokausi nähdään Ylellä 6.1. alkaen yhden viikon aikana klo 20 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa.

Kuopion yliopistollisen sairaalan henkilökuntaa ja osaamista ohjelmasarjassa nähdään useassa jaksossa. Neurologi Anne-Mari Kantasen päivää seurataan varhaisesta aamusta päivystyksessä ja siitä vielä iltaan ja kotitoimiin asti. Kantasen osuus nähdään jaksossa kolme, tiistaina 8.1.

Samassa jaksossa myös plastiikkakirurgi Elina Laaksonen tekee vartalonmuokkausleikkauksen paljon laihduttaneelle potilaalle.

Jaksossa 6 KYSin selkäkirurgi Jarkko Halme tekee mittavan selänsuoristusleikkauksen.

Jaksossa 7 nähdään sekä patologi Vesa Kärjä että neurokirurgi Henna-Kaisa Jyrkkänen. Jyrkkäsellä on hoidettavanaan potilas, jolle kertyy aivoselkäydinnestettä kallon sisään ja aiheuttaa painetta ja kiusallisia oireita liikkumiseen. Jyrkkänen operoi potilaalle suntin, jonka kautta nestettä voidaan valuttaa aivoista suoraan vatsaonteloon.

Ohjelmasarjan viimeisessä jaksossa potilas Marjatta murehtii joulun tuloa – ehtiikö ortopedi Antti Joukaisen asentama olan tekonivel parantua niin hyvin, että Marjatta ehtii leipomaan jouluherkut koko suvulle. Myös KYSin päivystyksen toimintaa seurataan ohjelmasarjassa.

Elossa 24h -ohjelmaa on kuvattu yhteensä 13 paikkakunnalla ja kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa. Kaikkiaan 40 kameraryhmää taltioi yhden vuorokauden ajan tosielämän tapahtumia sairaaloissa ja hoitolaitoksissa sekä ensihoitoyksiköissä.

Tämä on ohjelman kolmas tuotantokausi. Kaikki aiemmat jaksot on nähtävissä Yle Areenassa https://areena.yle.fi/1-3783740 ja uusi tuotantokausi 6.1. alkaen. Ohjelman Yle TV1:lle tuottaa ITV Studios Finland.