Takaisin

JHL:n työnseisaus 3.-9.5.2022 vaikuttaa KYSin toimintaan

JHL ry aloittaa tiistaina 3.5.2022 työnseisauksen, jolla on suora vaikutus myös Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) toimintaan. Työnseisaus kestää 9.5. saakka, ja vaikuttaa KYSin asiakkaisiin pääosin Servican toimintojen katkosten kautta. Suurimmat vaikutukset KYSin toimintaan syntyvät laitos- ja välinehuollon kautta.

Paikallisten suojelutyöneuvotteluiden tuloksen perusteella arvioidaan, että KYSin kiireellinen hoito ja päivystykselliset leikkaustoimenpiteet pystytään järjestämään lähes normaaliin tapaan. Osa kiireettömästä hoidosta joudutaan siirtämään työnseisauksen johdosta. Työnseisauksen vaikutukset tarkentuvat viikon aikana, kun lakon välilliset vaikutukset alkavat näkyä. Tällaisia ovat mm. koulujen ja päiväkotien sulkeminen, ja näistä aiheutuvat poissaolot KYSin henkilökunnalle.

Sairaalasta otetaan puhelimitse yhteyttä potilaisiin, joiden ajanvarauksiin tulee muutoksia. Jos puhelua hoitavasta yksiköstä ei kuulu, on tärkeää tulla sairaalaan kutsukirjeen mukaisesti.

KYSin päivystys palvelee ympäri vuorokauden. Laajaan, ympärivuorokautiseen päivystykseen hakeudutaan pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä, ambulanssilla (112) tai silloin, kun vaiva vaatii välitöntä päivystyksellistä hoitoa, neuvontanumerossa 116 117 annetun ohjeen mukaan.

Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116 117 aina ennen kuin tulet päivystykseen. Päivystysapu-palvelusta saat hoidon tarpeen arvioinnin ja terveysneuvontaa kokeneilta sairaan- ja terveydenhoitajilta. Sinut ohjataan tarvittaessa päivystykseen. Palvelu on maksuton.