Takaisin

Johanna Kuusisto on alansa siteeratuimpia maailmassa

Johanna Kuusisto. Kuva: UEFSisätautiopin professori Johanna Kuusisto kuuluu maailman siteeratuimpiin tutkijoihin molekyylibiologian ja genetiikan alalla. Kuusisto on toiminut KYSissä sydän- ja sisätautilääkärinä, ja hän on tällä hetkellä KYSin Medisiinisen keskuksen ylilääkäri.

Itä-Suomen yliopistossa professori Johanna Kuusiston tutkimukset valaisevat paksuntavan sydänlihassairauden omaleimaista geneettistä taustaa suomalaisilla sekä taudin syntyä, piirteitä ja kulkua. Tautia tutkitaan muun muassa kansallisessa FinHCM-tutkimuksessa ja Suomen Akatemian rahoittamassa CardioPath -hankkeessa, joita Kuusisto johtaa.

Toisena Kuusiston tutkimuskohteena ovat ateroskleroottisen valtimotaudin uudet biomarkkerit. Kuusisto on mukana Itä-Suomen yliopiston Kardiovaskulaariset ja metaboliset sairaudet -huippututkimuskokonaisuudessa.

Clarivate Analytics -yhtiön ylläpitämälle maailman siteeratuimpien tutkijoiden listalle valitut huippututkijat edustavat maailman parasta yhtä prosenttia tieteellisten julkaisujensa saamien viittausten määrässä Web of Science -tietokannassa. Vuonna 2018 listalle valittiin noin 6 000 tutkijaa koko maailmasta.