Takaisin

Vierailut ja lahjoitukset piristivät potilaita tänäkin vuonna

Kuopion yliopistollinen sairaala on tänäkin jouluna ollut monen viihdyttävän vierailun ja anteliaan lahjoituksen kohde. Vuoden 2019 aikana moni yksityishenkilö, esiintyjä ja yritys on halunnut muistaa tavalla tai toisella sairaalamme potilaita ja työntekijöitä.

KYS kiittää lämpimästi jokaista hyväntekijää!

Tähän artikkeliin on koottu kourallinen niistä upeista eleistä, joita KYSissä on joulun alla saatu ottaa vastaan.

Nuojuan Nukketeatteri

Nukketeatterissa esiintyi näyttelijä Tuija Nuojua, jonka käsissä nuket taipuivat mahtaviin roolisuorituksiin.

Marraskuun lopulla lasten veri- ja syöpäosastolla päästiin virittäytymään jouluun maalaistunnelmissa, kun Sylva Ry tarjosi Nuojuan Nukketeatterin esityksen ”Joulu Maalla”. Osastolla koettiin ilon ja jännityksen täyteisiä hetkiä, kun yhdessä saatiin seurata jouluisen tallin tapahtumia. Lammasrouva oli raskaana, mutta tallista löytyi monenlaista tukea odottavalle perheelle!

3.12. Alavan kirkkokuoro

Alavan kirkkokuoron 18 jäsentä antoivat kauniin aikaisen joululahjan Kaarisairaalan väelle.

4.12. Experant Oy

Kalle Häkli Experant Oy:sta toimitti lasten ja nuorten osastolle yrityksensä puolesta kaikkien 85 työntekijän yhdessä lahjoittaman rahasumman sekä jättikokoisen suklaakonvehtirasian. Lahjoitusrahoilla rahoitetaan muun muassa viikoittaista Kuopion konservatorion musapajatoimintaa, jolloin ammattimusiikinopettaja tulee osastolle opettamaan lapsia soittamaan eri soittimia.

10.12. Itä-Suomen yliopiston lääketieteen opiskelijat

Laulukuolo eli Itä-Suomen yliopiston lääketieteen opiskelijoista koottu kuoro kiersi sairaalan osastoilla laulamassa joululauluja. Joululauluja saivat laulaa mukana myös osastojen potilaat ja henkilökunta.

11.12. Halavatun Papat

Halavatun Pappojen vierailusta on muotoutunut KYSissä jo perinne ja he ovat aina yhtä toivottu näky sairaalan käytävillä. Lasten veri- ja syöpätautien osastolle papat toivat tänäkin vuonna sylin täydeltä lahjoja ja taskujen täydeltä makeisia.

16.12. Lucia-kulkue

Ihana Lucia Vilja Hyttinen kiersi ympäri sairaalaa kulkueensa kanssa tuomassa valoa ja iloa kaikille kohtaamilleen ihmisille. Lucian rinnalla lauloivat Iina Marttila, Kaarna Kontulainen, sekä Selma Kekäläinen ja Marianne Lyytinen. Kulkueeseen kuului myös 5-6-luokkalaisista koostuva 16 oppilaan kuoro. 

Lisäksi:

Tuntemattomana pysyttelevä yksityislahjoittaja halusi muistaa lasten veri- ja syöpätautien osastoa lasten toiveiden mukaisilla reippauslahjoilla sekä ravintolalahjakorteilla.