Takaisin

Juha Töyräs aloittanut KYSin tutkimus- ja innovaatiojohtajana

KYSin ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tutkimus- ja innovaatiojohtajana aloitti huhtikuun alussa Juha Töyräs. Töyräs tulee KYSille Australiasta, jossa hän on toiminut lääketieteellisen tekniikan professorina Queenslandin yliopistossa. Hän toimi samalla yliopiston School of Information Technology and Electrical Engineering varajohtajana ja tutkimusjohtajana Brisbanelaisen sairaalan tutkimusinstituutissa.  

Töyräs on erittäin ansioitunut julkaisija, ja hänen tieteellisiin artikkeleihinsa on viitattu maailmanlaajuisesti jo yli 10 000 kertaa. Hän on julkaissut yli 270 tieteellistä artikkelia ja ohjannut 45 väitöskirjaa.

- Koen tutkimus- ja innovaatiotoiminnan olevan erittäin tärkeää KYS:n toiminnan kehittämisen kannalta, ja haluan tuoda kansainvälisen kokemukseni KYSin toiminnan kehittämiseen, kertoo työssään aloittanut Töyräs.

Rovaniemeltä lähtöisin oleva 45-vuotias Töyräs on koulutukseltaan sairaalafyysikko ja toiminut pitkään professorina Itä-Suomen yliopistossa. Viimeiset vuodet hän on asunut Australiassa.

Kuva: Riikka Myöhänen