Takaisin

Kansallisen Neurokeskuksen palvelevat verkkosivut on avattu

Kansallinen neurokeskus on avannut yhden luukun periaatteella toimivat verkkosivut tutkijoiden, yritysten ja kansalaisten käyttöön. Aivosairauksiin liittyvä tieto on nyt helposti ja keskitetysti saatavilla. Lisäksi sivujen kautta saa yhteyden neurotieteiden toimijoihin kautta maan. Yrityksille on tarjolla valmiiksi mietityt askelmerkit yhteistyöhön.

Suomessa tehdään vahvaa ja monipuolista neurotieteiden tutkimusta. Kansallisen neurokeskuksen keskeisenä tavoitteena on luoda yhteistyön kehikko sekä työalusta tutkijoille ja sidosryhmille. Suomalaiset tutkijat ja terveydenhuollon henkilöstö ovat tunnettuja korkealaatuisesta ja luotettavasta työstään. Neurotieteiden tutkimusta edistää myös suomalaisten tutkimusmyönteisyys.

Neurotieteellisen tutkimuksen tavoitteena on ensisijaisesti tuottaa uusia ja yhä tehokkaampia hoitokeinoja potilaiden hyväksi. Tutkimuksen ja tuotekehittelyn tavoitteena on parantaa ymmärrystä mekanismeista, joilla voidaan ehkäistä neurosairauksien syntymistä, niiden tunnistamista aikaisessa vaiheessa sekä yhä yksilöllisempien hoitomuotojen kehitystä. Kansallisen neurokeskuksen verkkosivut auttavat neurotieteiden toimijoita löytämään yhteistyökumppaneita ja tarjoavat luotettavaa tietoa tutkimuksista kiinnostuneille kansalaisille.

Kansallinen neurokeskuksen perustaminen on osa hallituksen terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategian toimeenpanoa.

Tutustu Kansallisen neurokeskuksen verkkosivuihin www.neurocenterfinland.fi

Lisätietoja:

Mikael von und zu Fraunberg, johtaja, mikael.fraunbeg@uef.fi, puh 050 433 5008

Merja Jaronen, ohjelmapäällikkö, merja.jaronen@uef.fi, puh 050 512 9116

Emmi Reijula, eritysasiantuntija, yritysyhteistyö, emmi.reijula@uef.fi, puh 050 475 2766