Takaisin

Kasiluokka takana, elämä edessä – koululaisten vierailupäivä KYSillä

KYSillä jo perinteeksi muodostuneessa koululaisten vierailupäivässä 28. toukokuuta nuorille kerrottiin KYSin ensihoidosta, vastasyntyneiden teho-osastosta ja puheterapeutin työstä. Lisäksi he saivat hygieniahoitajalta tietoiskun, jossa käsiteltiin työnkuvan lisäksi hygienia-asioita.

KYSin viestintä ja rekrytointipalvelut olivat myös mukana kertomassa nuorille lääketieteen ja hoitoalan ulkopuolisista tehtävistä.

- Meille kerrottiin sellaisistakin ammateista, joita en ole edes ajatellut olevan olemassa. Tämä oli todella monipuolinen esittely, Hatsalan koulun 8-luokkaa käyvä Aapo Holopainen kertoo.

Hatsalan koulun kasiluokkalaiset vasemmalta oikealle: Nea Pirskanen, Joonas Skön ja Aapo Holopainen

Tulevana syksynä yhdeksännen luokan aloittavat nuoret ovat tärkeän päätöksen edessä: vuoden päästä pitäisi olla jo selkeä käsitys siitä, missä he viettävät seuraavat kolme vuotta elämästään.

Ainakin Holopaisella valinta on selkeä. Nuori mies haluaa opiskella korkeakoulututkinnon ja kuluneen lukuvuoden TET-harjoittelukin kului Itä-Suomen yliopistossa.

Myös Nea Pirskasella on selvät sävelet. Hän harrastaa pesäpalloa aktiivisesti ja haluaa tulevaisuudessakin tehdä työtä urheilun ja terveyden parissa fysioterapeuttina tai ravitsemusterapeuttina.

- Kesäkin menee lähinnä pesäpalloleireillä ja treenatessa, Pirskanen summaa.

Pirskasen vieressä seisova Joonas Skön on hiukan epävarmempi tulevaisuuden suhteen. Vanhempien jalanjäljissä seuraaminen tuntuu toisaalta hyvältä idealta ja toisaalta nuorimies haluaisi etsiä jotain omaa.

- Olen ajatellut lääkärin ammattia, mutta koska vanhempani ovat lääkäreitä, niin se tuntuu ehkä vähän liiankin tutulta, Skön pohtii.