Takaisin

Koronatestaus laajenee Pohjois-Savossa

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri aloittaa koronatestauksen 17. elokuuta 2020 testauspisteessä Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) päivystyksen edessä.

KYSin koronatestipiste on avoinna arkisin kello 13–20 ja viikonloppuisin kello 10–18. Uusi testauspaikka palvelee kaikkia Pohjois-Savon alueella olevia. Testiin tulee varata aika numerosta 044 711 3013.

– Puhelimessa annetaan ohjeellinen testausaika ja toimintaohjeet testiin saapumiseen. Ilman ajanvarausta testauspisteelle ei pidä tulla, painottaa KYSin päivystyksen ylilääkäri Tero Martikainen.

Koronatestipisteenä toimii KYSin päivystyksen C-oven sisäänkäynnin edessä oleva sininen kontti, jossa on opasteet.

Ensisijainen testauspaikka on kunkin kunnan oma terveysasema. Ohjeet ajanvaraukseen löytyvät kunnan verkkosivuilta. Testin voi saada myös työterveyshuollosta.

Koronavirustaudin oirearvio Omaolo.fi-palvelussa

Jos epäilee saaneensa koronavirusinfektion, tulee ensin tehdä oirearvio omaolo.fi -palvelussa. Palvelu antaa ohjeet testiin tai hoitoon hakeutumisesta.

Uuden koronaviruksen tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi tai ripuli. Henkilön, jolla on oireita, tulee hakeutua koronatestiin omalle terveysasemalle tai työterveyshuoltoon, ja noudattaa karanteeniohjeita. Terveyspalveluihin otetaan aina ensin yhteyttä puhelimitse, jolloin henkilö saa toimintaohjeet.

Uuden koronaviruksen tyypilliset oireet. (Kuva: THL)