Takaisin

Koru- ja lasitaidenäyttely "Omin käsin" Pääsairaalassa

Koru- ja lasitaidenäyttely, Omin käsin, on osa KYSin 60-vuotisjuhlavuoden taide- ja kulttuuritarjontaa. Näyttely on avoinna 27.11.2019-26.2.2020 Pääsairaalan pääaulan vitriinissä Puijon apteekin ja C-aulan läheisyydessä.

Merja Miettinen tuottaa monipuolisesti taidetta. Hän maalaa, sulattaa lasia ja työstää koruja mm. Viking knitting -menetelmällä.Toimialajohtaja Merja Miettinen hoitotyön hallinnosta on yksi monista kysiläisistä, jotka osallistuvat vapaaehtoisina sairaalan taide-elämysten luomiseen. Omin käsin -näyttelyssä esillä olevat koru- ja taide-esineet Miettinen on valmistanut sulatustekniikalla. 

Hoitotyön kehittämis-, opetus- ja tutkimusyksikössä kliinisen hoitotyön asiantuntijana työskentelevän Tarja Tervo-Heikkisen korujen materiaalina on muun muassa hopea ja luonnon kivi. Tekniikkoina hän käyttää kivien pyöröhiontaa ja erilaisia käsityön ja hopeantyöstön tekniikoita mm. pakotusta ja punontaa. 

Suunnittelija Tiia Harjulampi hoitotyön kehittämis-, opetus- ja tutkimusyksiköstä käyttää korujensa materiaalina pääasiassa helmiä ja polymeerimassaa ja niiden tekniikkoina mm. makramee-solmeilua, muovailua ja maalausta. Harjulammen monipuoliseen ja laajaan tuotantoon kuuluu mm. korvakoruja, avainnauhoja, kaulakoruja, kirjanmerkkejä, avaimenperiä ja rannekoruja. Lisätietoja Tiia Harjulammen koruista.

Kulttuurihyvinvointia sairaalaan

Monipuoliset kulttuurielämykset sairaalassa eivät rajoitu vain KYSin 60-vuotisjuhlavuoteen, vaan kyseessä on avaus uudenlaisen toimintakulttuurin vakiinnuttamiseksi KYSiin.

Toiminnan innovoijana on asiakkuuksista vastaava toimialajohtaja Merja Miettinen:

- Lisäämällä kulttuuritarjontaa sairaalaan edistämme asiakkaiden ja henkilökunnan kokonaisvaltaista hyvinvointia ja teemme sairaalan tiloista viihtyisiä ja elämyksellisiä. Lisäksi henkilökuntaa halutaan tukea käyttämään sairaalan monipuolista taide- ja kulttuuritarjontaa hoitotyön tukena potilaiden hoidossa ja kuntoutuksessa.

Kulttuurihyvinvointitoiminta perustuu Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Sosiaali- ja terveysministeriön suositukseen taiteen ja kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden parantamiseksi sosiaali- ja terveydenhuollossa. Taiteella ja taiteellisella toiminnalla on tutkitusti havaittu olevan positiivinen yhteys koettuun terveyteen, elämänlaatuun ja onnellisuuteen, ja sen on todettu voivan vähentää potilaiden ja heidän omaistensa kokemaa stressiä ja ahdistuneisuutta sekä auttaa kivun ja hoitojen sivuvaikutusten sietämistä.

Sairaalan kulttuuritapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Lue lisää: Loppuvuoden kulttuuritapahtumia KYSissä

Lisätietoja: taideasiantuntija Maarit Hakkarainen, 044 717 9775, etunimi.sukunimi@kuh.fi