Takaisin

KYS ilmoittaa negatiiviset koronatestivastaukset tekstiviestillä

Jatkossa negatiivisen koronatestivastauksen voi saada Kuopion yliopistollisesta sairaalasta (KYS) tekstiviestillä. Tekstiviestivastauksen voi saada täysi-ikäinen henkilö, joka on antanut KYSille suostumuksen sähköiseen asiointiin ja tekstiviestien vastaanottamiseen. Suostumuksen voi tehdä OmaKYS-palvelussa osoitteessa www.omakys.fi tai näytteenoton ajanvarauksen yhteydessä puhelimitse.

Negatiivinen testitulos eli tieto siitä, ettei henkilöllä ole todettu COVID-19-tartuntaa, lähetetään KYSistä automaattisena tekstiviestinä henkilön ilmoittamaan matkapuhelinnumeroon. Tulokset näkyvät myös OmaKanta-palvelussa.

10–18-vuotiaiden negatiivisesta vastauksesta ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä sovittavalla tavalla joko soittamalla tai tekstiviestillä arkipäivisin. Alle 10-vuotiaan negatiivisen testituloksen huoltaja katsoo OmaKanta-palvelusta.

Positiivisesta vastauksesta eli todetusta koronatartunnasta ilmoitetaan soittamalla ja samalla annetaan toimintaohjeet.

KYS ilmoittaa vastaukset kansalaisille niistä koronatesteistä, jotka on otettu KYSin testauspisteessä. Tällä hetkellä vastausaika on 3–5 vuorokautta näytteen ottamisesta.

KYSin päivystys pyytää kansalaisia huomioimaan, että koronatestin tulosta ei voi saada Päivystysapu-palvelusta 116117. Testitulosten tiedustelu ruuhkauttaa palvelua ja hidastaa avun saamista päivystyksellisissä asioissa. Koronatestitulosta ei saa myöskään sairaalan puhelinvaihteesta.

KYSin testauspisteessä otetaan koronatestejä arkisin kello 13–20 ja viikonloppuisin kello 10–18, kun omalla terveysasemalla ei ole koronatestausta. Testiin tulee varata aika numerosta 044 711 3013.