Takaisin

KYSillä useita viiden tähden yksiköitä lääkärien koulutuspaikkakyselyssä

Kuopio on saanut alkuvuodesta positiivista huomiota kahdessa lääkäreille suunnatussa työ- ja opiskelutyytyväisyysselvityksessä.

Kerroimme aiemmin tässä kuussa, että opetukseensa tyytyväisimmät lääkärit tulevat Itä-Suomen yliopistosta. Itä-Suomen yliopiston sairaalatyön opetus tapahtuu pääosin Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Yllä mainitun Lääkäri 2018 -tutkimuksen lisäksi myös Nuorten Lääkärien Yhdistys on selvittänyt kyselyssään erikoistuvien lääkärien tyytyväisyyttä koulutukseensa. Pääset lukemaan NLY:n vuoden 2019 koulutuspaikkakyselyn tuloksia täältä.

NLY:n koulutuspaikkakyselyn tulokset ovat saaneet iloisen vastaanoton useilla KYSin erikoisaloilla. Korva-, nenä- ja kurkkutaudit sekä fysiatria olivat neurologian ja neurokirurgian ohella kyselyn huippuyksiköitä.

Neurologiaan erikoistuvat lääkärit Aleksi Rytivaara ja Juho-Antti Rissanen kokevat, että KYSillä erikoistuva lääkäri saa lisää vastuuta sopivissa määrin osaamisen lisääntyessä.

Neurologiaan erikoistuva lääkäri Juho-Antti Rissanen muutti Kuopioon Lahdesta. KYSillä hän on ehtinyt työskennellä pari kuukautta ja on vaikuttunut siitä, miten erikoistuvat otetaan yksiköissä vastaan.

– Parissa kuukaudessa olen ehtinyt tutustua jo muun muassa osastolla työskentelyyn ja päivystykseen. Vastuuta saa tunnustellen ja pikkuhiljaa. Täällä ollaan aidosti kiinnostuneita erikoistuvan alun osaamistasosta, Rissanen kertoo.

Niin ikään neurologiaan erikoistuva Aleksi Rytivaara on ehtinyt työskennellä KYSillä jo kuuden kuukauden ajan. Myös hänen mielestään vastuuta saa sopivissa määrin oman osaamisen karttuessa. Se ei ole Rytivaaran mukaan lainkaan itsestäänselvyys kaikilla työpaikoilla.

– Olen itse päässyt tekemään asioita laidasta laitaan ja olen saanut myös kertoa omia toiveitani ja kiinnostuksenkohteitani töiden suhteen. Toiveita myös oikeasti kuunnellaan. KYSillä erikoistuvasta välitetään ja täällä tehdään asioita yhdessä myös vapaa-ajalla, Rytivaara toteaa.

Erikoistuvien koulutusta kehitetään jatkuvasti

Akuuttineurologian vastuulääkäri, erikoislääkäri Anne-Mari Kantanen kertoo, että KYSillä on nähty paljon vaivaa erikoistuvien koulutuksen kehittämiseksi. KYSin neurologia esiintyy vuoden 2019 kyselyssä edukseen, mutta kaksi vuotta sitten tilanne oli valtakunnallisesti toinen.

– Huomasimme pari vuotta sitten, että neurologiaa ei ylipäänsä haluttu suositella erikoistumispaikaksi muille. Vaikka meillä olikin pitkäjänteistä työtä tehty asian eteen, käärimme hihat koko valtakunnassa. Selvitimme, mikä on pielessä ja teimme yksityiskohtaisia johtopäätöksiä. Lisäsimme muun muassa seniorituen määrää ja tarkensimme uusien lääkärien ohjeistusta. Pohdimme yhdessä koko porukalla, mitä voimme tehdä toisin, Kantanen listaa.

Akuuttineurologian vastuulääkäri, erikoislääkäri Anne-Mari Kantanen on aktiivisesti mukana kehittämässä erikoistuvien lääkärien koulutusta.

Kantanen on vuoden vaihteessa aloittanut uudessa roolissa Itä-Suomen yliopiston erikoislääkärikoulutuksen koordinaattorina KYSin erityisvastuualueella. Akuuttineurologin työ kulkee koordinointityön ohessa.

– Minun visioni on se, että meidän erityisvastuualueesta tulee seuraavan kymmenen vuoden aikana paras kouluttaja koko Suomessa, Kantanen linjaa.

KYSillä on käynnissä keskitetty lääkärihaku 27.1.-17.2. Avoimet työpaikat löytyvät kuntarekryn sivuilta. Hae meille tai vinkkaa hausta tutullesi!

Lue myös: Tuore erikoistuva lääkäri viihtyy KYSissä: ”Meitä tuetaan todella hyvin”


Siirry uutisarkistoon