Takaisin

KYSissä jaettiin hyvää mieltä

KYS sai tänäkin jouluna tuntea aidon välittämisen hengen, kun useat tahot halusivat muistaa KYSin yksiköiden potilaita lahjoituksin ja musiikkitervehdyksin.

KYS kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia ja vierailijoita!

Savonia-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat loihtivat 11. joulukuuta lasten- ja nuorten osastolle jo toistamiseen kauniita piparitaloja sekä joulupipareita heti nautittavaksi.

LC Snellmanin Ladyt lahjoittivat lasten ja nuorten teho-osastolla hoidettavien lasten ja nuorten lähiomaisten jaksamisen tukemiseen 300 euron arvosta aterialippuja vanhemmille jaettavaksi. Lahjoituksen toivat LC Snellmanin Ladyjen puolesta Virpi Kokko sekä Sirkka Raatikainen.

Vuoden 2018 Kuopion Pohjola Nordenin Lucia-neito Ella Lyytikäinen Lucia -kulkueineen vieraili KYSissä 14.12.2018.

Lucia -kuoro koostui Kallaveden lukion, Taidelukio Lumitin, Klassillisen lukion ja Lyseon lukion opiskelijoista sekä Kettulan koulun 5.-6. luokkalaisista.

Kaunis Lucia -laulu kaikui Kaarisairaalan ja Pääsairaalan aulojen lisäksi eri lastenosastoilla tuoden valoa potilaiden ja omaisten päivään.

KalPan pelaajat Aleksi Klemetti ja Valtteri Parikka sekä maskotti Ruusteri toivat  13. joulukuuta mukanaan lasten- ja nuorten osastolle valtavan määrän ilmapalloja, julisteita ja muuta KalPan fanitavaraa.

Lahjoitusten lisäksi Aleksi Klemetti ja Valtteri Parikka kirjoittivat ahkerasti nimikirjoituksia, jollaiset saivat myös Eero Virtanen ja Otto Tolppanen.

Perinteiset Kuopion konservatorion ja Musapajan yhteistyönä järjestetyt Joulujamit vietettiin 14. joulukuuta lasten veri- ja syöpätautien osastolla, lasten ja nuorten osastolla, lastentautien poliklinikalla ja lasten neurologian poliklinikalla. Jameissa esitettiin tuttuja jouluisia lauluja kuulijoiden osallistuessa lauluun ja musisointiin.

Esitykset tuovat runsaasti iloa sekä potilaiden että henkilökunnan arkeen. Myös Kuopion konservatorion opettaja Annukka Knuuttila näkee yhteiset musiikkihetket tärkeinä:

- On hienoa, että hoitohenkilöstö mahdollistaa lasten osallistumisen yhteiseen musiikkihetkeen. Nautimme todella paljon näistä käynneistä, ja tulisimme mielellämme myös aikuisten osastoille esiintymään, Knuuttila totesi.

Neulamäen koulun 9-luokkalaiset ilahduttivat 18. joulukuuta lasten osastojen ja -polien pieniä potilaita sekä heidän läheisiään karkeilla koristelluilla piparitaloilla ja jouluisin lauluesityksin.  Oppilaat olivat todella ahkeroineet:  -Leivoimme lahjoitettavaksi 75 piparitaloa, oppilaat hehkuivat antamisen iloa.

Halavatun papat viihdyttivät lasten- ja nuorten osastoa 5.12.2018.

Kuopion liikenteen henkilökunta lahjoitti 14. joulukuuta lahjakortin lasten ja nuorten osastolle lastentarvikkeita myyvään liikkeeseen.

Lastenpsykiatrian akuuttiosasto sai toivoa lelu- ja pelilahjoja Laatutakuulta ja toiveiden mukaiset paketit kävi lahjoittamassa Suomen Laatutakuu Palvelut Oy:n asiantuntija Arja Aarni sekä Laatutakuu-yrittäjä Marinka Rossi-Korhonen. Osastonhoitaja Juha-Pekka Savolainen lahjoituksen vastaanottajana.

Ikea lahjoitti 20. joulukuuta lasten- ja nuortenosaston pikkupotilaille pehmolelumeren! Lelut ovat Ikean asiakkaiden tähän tarkoitukseen ostamia ja lahjoittamia. Lelut jaetaan osaston lasten kesken.