Takaisin

KYSistä löytyy nyt palautuspostilaatikoita biopankkisuostumuksille

Biopankkisuostumuksen voi nyt palauttaa suostumuslomakkeiden palautuslaatikkoon KYSissä. Palautuslaatikot sijaitsevat Pääsairaalan, Kaarisairaalan ja Sädesairaalan auloissa. Katso tarkempi sijainti kartasta alla.

Itä-Suomen Biopankki tallentaa ihmisperäisiä näytteitä ja niihin liittyviä tietoja terveystieteellistä tutkimusta varten. Tutkimuksen pitkän aikavälin tavoitteena on kehittää yksilölliset, perimään perustuvat hoitomuodot, joiden avulla potilaalle voidaan valita juuri hänelle sopivin hoito ja lääkitys. Näytteitä ja niihin liittyviä tietoja luovutetaan terveyttä edistäviin tutkimuksiin, joiden avulla voidaan ymmärtää paremmin sairauksien syitä ja kehittää niihin toimivia hoitoja. Tutkimuksissa selvinnyt tieto palautetaan lopuksi biopankkiin. Näin tieto kasvaa korkoa.

Osallistuminen biopankkitoimintaan on vapaaehtoista ja perustuu suostumukseen. Suostumuksen antamatta jättäminen tai suostumuksen myöhempi peruuttaminen eivät vaikuta terveydenhuoltopalveluiden saamiseen. Suostumuksen voi antaa tällä hetkellä täysi-ikäiset oikeustoimikelpoiset henkilöt.

Alla olevasta linkistä pääset sivustolle, josta voit tulostaa biopankkisuostumuksen.

http://www.ita-suomenbiopankki.fi/suostumus-suostumuksen-peruutus-ja-biopankkikielto

Itä-Suomen Biopankin ovat perustaneet Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote), Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä sekä Itä-Suomen yliopisto. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) on merkinnyt Itä-Suomen Biopankin valtakunnalliseen biopankkirekisteriin 30.10.2015.