Takaisin

Lisäsäästöjä toiminnan muutoksista

KYSillä(28.5.) jatkuneissa yt-neuvotteluissa päätettiin alkaa tarkastella, minkälaisia lisäsäästöjä voitaisiin saada aikaan toiminnan ja rakenteiden muutoksilla.

Yt-neuvotteluja päätettiin myös jatkaa koko vuoden, jotta voidaan ohjata ja seurata, miten vielä jäljellä olevat runsaat kolmen miljoonan euron säästöt saadaan toteutettua.

KYSin maaliskuussa käynnistetyn sopeuttamisohjelman tavoitteena on estää tänä vuonna uhkaamassa olevan alijäämän syntyminen.

Johto ilmaisi kokouksessa ammattijärjestöille suuret kiitokset siitä, miten hyvin tähän mennessä henkilökunta on vapaaehtoisesti sitoutunut yt-menettelyssä sovittuihin henkilöstömenojen sopeuttamiskeinoihin. Tällä hetkellä uskotaan näillä keinoilla saatavan kokoon yhteensä 5,3 miljoonan euron säästöt henkilöstömenoista.

  • Tehtävä ei ole helppo, mutta henkilökunta on osoittanut suurta sitoutumista tässä tiukassa tilanteessa. Henkilökunnan poissaolojen lisäämiseen tähtäävät keinot alkavat kuitenkin lähestyä toiminnan kannalta kriittistä pistettä. Potilaiden tulee päästä hoitoon säästöistämme huolimatta ja laadusta tinkimättä, painottaa sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen.

YT-neuvotteluissa käännetäänkin nyt katse rakenteellisiin muutosmahdollisuuksiin ja toimintatapoihin. Niihin palataan seuraavassa yt-neuvottelussa ke 5. kesäkuuta.

Samalla käydään koko ajan neuvotteluja tukipalvelujen toimittajien kanssa säästöjen saamiseksi materiaalien ja palvelujen ostoista.