Takaisin

Marlena Luukkosen kuvataidenäyttely "Lumetta - maalauksia" esillä KYSin G1-käytävägalleriassa 31.3.2021 saakka

Marlena Luukkosen kuvataidenäyttely "Lumetta - maalauksia" on esillä KYSin G1-käytävägalleriassa 4.1.-31.3.2021.

Luukkonen työskentelee pääasiassa öljyvärimaalauksen parissa. Tällä hetkellä hän tutkii taiteessaan ykseyttä ja yhteyttä niin itseen kuin ympäristöön.

Luukkosen käsiala on värikästä ja dekoratiivista. Romanttinen estetiikka on hänen tyylilleen ominaista. Maalaustyyli ja tekniikka valikoituu usein maalauksen aiheen ja sen mukaan, minkä tunteen halutaan välittyvän teoksesta. Alla kuva näyttelyssä esillä olevasta teoksesta Steps Within (2021). 

Ajatus siitä, miten kaikki on energiaa ja näin kietoo kaiken yhteiseen olemassaoloon, on toiminut teosten inspiraation lähteenä. Näiden aiheiden kuvaamiseen hän yhdistää ihmistä ja luontoa. Ihmisen rajat hämärtyvät luonnon ääriviivoihin ja lopulta ei tiedä, mistä ihminen alkaa ja mihin maisema loppuu. Luonto ja avaruudelliset maisemat ovat nousseet isoon rooliin Luukkosen töissä. Luontoon liittyy paljon henkisyyttä ja Luukkonen käsittelee sitä voimaantumisen elementtinä. 

- Isoja tekijöitä töissäni ovat tunteen ja tunnelman luominen, värien vetovoima, kauniin elämyksen jakaminen tekijän ja katsojan välillä. Elämyksen kokemisen aikana tapahtuu taianomaista puhdistumista, joka avaa sydäntä. Tuntee olevansa yhteydessä ja vähemmän erillinen muista. Se kokemus yhdistää sidettämme lujemmin toisiimme ja maailmaan, Marlena Luukkonen kuvaa työskentelynsä päätavoitetta. 

Marlena Luukkonen on Kuopiossa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka on valmistunut Lahden Muotoilu- ja Taideinstituutista vuonna 2013. Hänellä on ollut näyttelyitä useissa gallerioissa mm. Lahdessa ja Helsingissä. 

Lisätietoja: taideasiantuntija Henna Hietainen, s-posti henna.hietainen@kuh.fi