Takaisin

Pasi Kuosmanen on Savon vuoden sairaanhoitaja

Sairaanhoitajaliiton alueyhdistys Savon sairaanhoitajat ry valitsi KYSin virtuaalisairaalahankkeessa työskentelevän kehittämispäällikkö Pasi Kuosmasen Savon vuoden sairaanhoitajaksi. Huomionosoitus julkistettiin tiistaina 7.5. Näyttöön perustuva hoitotyö eläväksi -päätösseminaarissa KYSissä.

Sairaanhoitajaliiton valintakriteereissä painotettiin mm. kollegiaalisuutta, työn kehittämistä ja osaamisen jakamista, ammattiylpeyttä ja innostuneisuutta.

Valinnan perusteluissa kerrotaan, että Kuosmanen on ollut kehittämässä uudenlaista auttamis- ja kohtaamistapaa potilaiden hoitotyössä ja kohtaamisessa potilaan etu ensisijalla. Hän suhtautuu kaikkiin arvostavasti ja osaa kannustaa ja motivoida juuri oikealla tavalla. Vahva hoitotyön osaaminen ja hoitotyön johtajan kokemus näkyvät hänen työssään ja suhtautumisessa potilaisiin, asiakkaisiin ja kollegoihin.

Kuosmanen valmistui sairaanhoitajaksi 1989 ja terveystieteiden maisteriksi 2000. Työurallaan hän on työskennellyt useissa eri tehtävissä psykiatrian erikoisalalla. KYSin virtuaalisairaalahankkeen kehittämispäällikkönä Kuosmanen on toiminut vuodesta 2016 alkaen.