Takaisin

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirille Viksu Kuopio –tunnus vaikuttavasta työstä resurssiviisauden edistämiseksi

​Sairaanhoitopiirissä on tehty useita energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä. Muun muassa KYSillä on käytössään ympäristöystävällinen kaukojäähdytys, joka hyödyntää Kallaveden syvänteistä saatavaa kylmää vettä.

Sairaanhoitopiiri viestii työntekijöilleen ympäristövastuullisuudesta ja käytössä on oma ympäristövastuuohjelma.

Sairaanhoitopiirin jo parikymmentä vuotta kestänyt ympäristötyö on parin viime vuoden aikana reagoinut ilmastonmuutokseen suuntautumalla yhä enemmän vahvistamaan kestävän kehityksen periaatteita jokaisen työntekijän päivittäisessä työssä. Terveydenhuollon suurin yksittäinen hiilijalanjälki syntyy hankinnoista ja ilahduttavasti tuoreen kansallisen ohjeistuksen myötä pääsemme kehittämään jo kuluvan syksyn aikana hankintaprosessejamme entistä ympäristöystävällisemmiksi, kertoo tutkimus- ja innovaatiojohtaja Esko Vanninen.

Viksu Kuopio –tunnuksen luovutti Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen vastaanotti tunnustuksen.

Uudenlaisessa toimintaympäristössä, jossa elämme, on entistäkin tärkeämpää katsoa kohti pitkäaikaisia tavoitteita. Ilmastonmuutokseen liittyvät haasteet eivät ole kadonneet minnekään, kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen toteaa.

Viksu Kuopio –tunnus myönnetään vuosittain eri toimijoille ja sen tarkoituksena on kannustaa kaikkia tekemään resurssiviisaita tekoja. Tunnuksen saaminen edellyttää, että organisaatio on ottanut resurssiviisauden osaksi toimintaansa ja parantanut teoillaan ympäristövastuullisuuttaan.

Sairaanhoitopiirin lisäksi tänä vuonna tunnuksen saivat Kuopion kaupungin kirjasto ja Kiinteistö-KYS.


Siirry uutisarkistoon