Takaisin

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallituksen päätöksiä 26.4.2021

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallitus kokoontui maanantaina 26.4.2021, ja päätti mm. hyvinvointialueen valmisteluryhmästä, vuoden 2022 taloussuunnitelmasta sekä sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettusen eropyynnöstä. Kokouksen pöytäkirja on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa http://publish.psshp.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=212090 tiistain 27.4.2021 aikana.

Posote20 -hyvinvointialuetta valmistelevan toimielimen kokoonpano

Pohjois-Savon hyvinvointialueen kuntien, sairaanhoitopiirin ja muiden sosiaali- ja terveysalan toimijoiden on sovittava väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanosta. Väliaikainen valmistelutoimielin vastaa hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta, kunnes aluevaltuusto on valittu ja aluevaltuuston asettama aluehallitus olisi aloittanut toimintansa.

Pohjois-Savon väliaikaiseen valmistelutoimielimeen nimetään 16 jäsentä. Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi kokouksessaan ryhmän kokoonpanon, mutta ei vielä nimennyt edustajia. Edustajat tulevat seuraavista kunnista ja organisaatioista:
•    Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (2 jäsentä + 2 varajäsentä)
•    Pohjois-Savon pelastuslaitos (1 jäsen + 1 varajäsen)
•    Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä (1 jäsen + 1 varajäsen)
•    Kuopion kaupunki (1 jäsen + 1 varajäsen)
•    Kysteri -liikelaitos (1 jäsen + 1 varajäsen)
•    Varkauden kaupunki (1 jäsen + 1 varajäsen)
•    Siilinjärven kunta (1 jäsen + 1 varajäsen)
•    Lapinlahden kunta (1 jäsen + 1 varajäsen)
•    Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymä (1 jäsen + 1 varajäsen)
•    Suonenjoen kaupunki (1 jäsen) ja Rautalammin kunta (1 varajäsen)
•    Vaalijalan kuntayhtymä (1 jäsen + 1 varajäsen)
 

Sairaanhoitopiirin vuoden 2022 taloussuunnitelman laatiminen käynnistyy

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin vuoden 2022  talousarvion lähtökohtia käsiteltiin sairaanhoitopiirin valtuustoseminaarissa ja kuntakokouksessa maalis-huhtikuussa. Tilaisuuksissa arvioitiin, että kuntalaskutukseen on tehtävä 4,3 prosentin korotus vuoden 2021 budjettiin nähden, jotta sairaanhoitopiirin nykytason mukainen toiminta saataisiin turvattua. Alkuvuoden 2021 aikana suotuisasti kehittynyt ulkokuntamyynti mahdollisti kuitenkin kuntalaskutuksen korotukseksi 3,8 prosenttia. Jäsenkuntamyynti tammi-maaliskuussa oli 6,0 miljoonaa euroa enemmän kuin vastaavalla jaksolla viime vuonna.

Hallitus päätti käynnistää talousarvion valmistelun kokouksessa esitetyn arvion ja pohjalta, ja hyväksyi 3,8 prosentin kasvun kuntalaskutukseen.

Sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettusen seuraajan rekrytointi käynnistyy

Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi kokouksessaan sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettusen eropyynnön, jonka taustalla on vanhuuseläkkeelle jääminen. Samalla hallitus päätti julistaa haettavaksi sairaanhoitopiirin johtajan viran 1.10.2021 lukien. Rekrytointiprosessi viedään läpi touko-kesäkuussa, ja sairaanhoitopiirin valtuusto päättää 21.6.2021 kokouksessaan uuden johtajan valinnasta.