Takaisin

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajaksi DI Jan Tollet

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin valtuusto on 21.6.2021 kokouksessaan valinnut sairaanhoitopiirin uudeksi johtajaksi Diplomi-Insinööri Jan Tolletin. Sairaanhoitopiirin hallitus esitti Tolletia johtajaksi kokouksessaan 14.6., ja nyt valtuusto vahvisti esityksen henkilövaalin jälkeen. Tällä hetkellä Tollet toimii Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä Islab Oy:n toimitusjohtajana, jossa hän aloitti vuoden 2020 alussa. Aiemmin hän on toiminut erilaisissa kansainvälisissä johtamistehtävissä. Koulutukseltaan Tollet on diplomi-insinööri.

Valtuuston puheenjohtaja Kari Ojala esitteli kokoukselle hakijoista tehdyn kattavan vertailun.  Hakijoista Tollet sekä Kuopion apulaiskaupunginjohtajana toimiva Jari Saarinen arvioitiin vahvimmiksi mm. johtamis- ja työkokemuksen perusteella. Sairaanhoitopiirin kehittämisylilääkärinä toimiva Juuso Tamminen oli mukana henkilövaalissa yhtenä hakijoista. Hänen kehittämisvalmiuksia pidettiin arvion mukaan muita hakijoita vahvempina. Valtuusto päätti hallituksen esityksestä poiketen, että ketään hakijoista ei valita varalle.

Sairaanhoitopiirin nykyinen johtaja Risto Miettunen jää syksyllä vanhuuseläkkeelle, ja paikka tuli hakuun toukokuun alussa. Tollet aloittaa tehtävässään lokakuun alussa.