Takaisin

Pro Anaesthesia Fennica -palkinto KYSin Kirsimarja Metsävainiolle

Suomen Anestesiologiyhdistyksen jakama Pro Anaesthesia Fennica -palkinto on vuonna 2018 myönnetty Kuopion yliopistollisen sairaalan erikoislääkäri Kirsimarja Metsävainiolle. Perusteluissa Metsävainiota kuvataan erittäin monipuoliseksi ja monitaitoiseksi anestesiologiksi, teholääkäriksi, ensihoitolääkäriksi ja kouluttajaksi, joka on verkostoitunut valtakunnallisesti. Metsävainiolla on ollut merkittävä panos Kuopion alueen simulaatiokoulutuksen ja taitopajojen toiminnan kehittymiseen.

- Palkinto tuli minulle täydellisenä yllätyksenä. Mielestäni tämä on tunnustus anestesiologian koulutukselle, simulaatiokoulutukselle ja toiminnan kehittämiselle moniammatillisen yhteistyön kautta, Metsävainio kuvaa palkinnon saamisen jälkeisiä tunnelmia.

Suomen anestesiologiayhdistyksen jäsen voi saada kyseisen palkinnon ansioistaan anestesiologina ja edistämällä tehohoidon erikoisalaa. Palkinto jaetaan vuosittain Operatiivisten päivien yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Ehdotuksen palkinnonsaajasta tekee yhdistyksen jäsenistö ja lopullisen valinnan hallitus. Aikaisemmin palkinnonsaajaksi on valittu anestesiologian erikoislääkäri Tuula Rajaniemi Kokkolasta (2016) ja dosentti Jouni Ahonen Helsingistä (2017).