Takaisin

Sydänkeskus mukana geeninsiirron kehittämisessä - iso apuraha myönnetty

Euroopan unioni on myöntänyt 14,8 miljoonan euron tutkimusapurahan konsortiolle, jossa kehitetään uusia geeninsiirtotyökaluja.

Konsortioon kuuluvat professori Juha Hartikaisen tutkijaryhmä KYSin Sydänkeskuksesta, Itä-Suomen yliopiston akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttualan tutkimusryhmä sekä tutkijoita Edinburghin, Hannoverin, Kielin, Amsterdamin, Lontoon King's Collegen yliopistoista ja Brysselin vapaasta yliopistosta.

Lisäksi hankkeeseen osallistuu neljä yritystä, mukaan lukien kuopiolainen Finvector Oy. Kuopiolaistutkijoiden osuus rahoituksesta on 2,5 miljoonaa euroa ja Finvector Oy:n osuus 1,6 miljoonaa euroa.

Tehoja hoitovasteeseen

CardioReGenix-tutkimushankkeessa kehitetään uusia geeninsiirtotyökaluja, joilla voitaisiin mahdollisimman tehokkaasti saavuttaa hoitovaste sydänlihaksessa.

Hanke tähtää seuraavan sukupolven geenihoitojen kehittämiseen siten, että yhdellä hoitokerralla esimerkiksi sepelvaltimoiden pallolaajennuksen yhteydessä saavutettaisiin entistä pidempikestoinen hoitovaikutus.

Itä-Suomen yliopiston A.I. Virtanen -instituutin ja koe-eläinkeskuksen kardiologiset tutkimustilat ovat koko maailman mittakaavassa huippuluokkaa. Uusi hiljattain käyttöönotettu angiografia- ja kerroskuvauslaitteisto on hankittu yliopistolle Finvector Oy:n lahjoitusvaroin.

Keskeisessä asemassa on myös tiivis yhteistyö KYSin Sydänkeskuksen kanssa, jotta uudet hoitomuodot ovat mahdollisimman helposti sovellettavissa käyttöön potilaiden hoidossa.

Tiedote Itä-Suomen yliopiston sivuilla