Takaisin

Synnyttäneiden osasto kiittää neulelahjoituksista

Helmikuun puolivälissä KYSin Facebook-tilillä esiteltiin naisten akuuttikeskuksen ja synnyttäneiden osaston lähes tyhjää myssylaatikkoa. KYSin perinteisiin kuuluu, että vastasyntyneille annetaan lahjaksi lahjoituksena neulottu vaate niin kauan kuin tavaraa riittää. Nyt osaston varovainen toive oli, että käsityöharrastajat neuloisivat lisää myssyjä ja töppösiä vastasyntyneille.

Ihmiset ympäri Suomea vastasivat toiveeseen ylitsevuotavan anteliaasti.

 

Nyt apulaisosastonhoitaja Sanna Karhunen kantaa työhuoneeseensa kassikaupalla värikkäitä ja hellyttävän pieniä neulomuksia. Myssyjä ja pienen pieniä villasukkia on lähetetty osastolle kaikkialta Suomesta.

- Niitä on tullut Naantalista asti, Karhunen iloitsee.

KYSissä syntyvien vauvojen lämpimänä pitäminen on ollut sydämen asia myös sellaisille ihmisille, jotka eivät välttämättä ole koskaan jalallaan astuneet sairaanhoitopiirin alueelle. Paikalliset käsityöihmiset puolestaan saattavat muistaa miten he ovat itse saaneet tuoreena vanhempana lapselleen taiten tehdyn pipon tai töppöset.

Facebookissa alkuperäisen päivityksen alle kertyneet kommentit lämmittävät mieltä vähintään yhtä paljon kuin villatöppöset lämmittävät vastasyntynyttä. Jotkut kommentoijat vannovat alkavansa neulomaan töppösiä, vaikka kädentaidot eivät olisikaan sitä vahvinta osaamisaluetta.

Sanna Karhunen kertoo, ettei varsinaisia ohjeita mallien tai vaikkapa pakastamisen suhteen ole. Osastolla toivotaan ainoastaan, että neuleet, jotka tulevat eläintalouksista pakattaisiin muovipussiin ja mukana olisi lappu, joka kertoo, että kodissa on lemmikkejä.

Naisten akuuttikeskuksella ollaan äärettömän kiitollisia lahjoituksista.

- Haluamme kiittää ihan kaikkia, näitä on tullut jo valtava määrä, Karhunen hymyilee.