Takaisin

Syövän hoidon ja tutkimuksen OECI auditointi toteutui kolmipäiväisenä virtuaalitapahtumana

​KYS-UEF syövän hoidon ja tutkimuksen kansainvälisessä OECI (Organisation of European Cancer Institutes) akkreditointiohjelmassa edettiin edeltävällä viikolla viralliseen auditointivaiheeseen. Auditointia on edeltänyt kattava syövän hoidon ja tutkimuksen itsearviointi, jossa toimintaa on peilattu OECI:n laatimiin syövän hoidon ja tutkimuksen laatustandardeihin.

Koronapandemian vuoksi OECI:n auditointikäynnit ovat olleet tauolla. Jotta keskukset ovat voineet jatkaa akkreditointeja, OECI Accreditation & Designation työryhmä päätti järjestää keskuksille mahdollisuuden virtuaaliseen auditointiin. KYS-UEF syövän hoidon ja tutkimuksen virtuaalinen auditointi toteutettiin kolmipäiväisenä tapahtumana 25.-27.5.2021.

Akkreditointiprosessiin hakeutumisen taustalla on ollut vahva halu varmistaa sekä kehittää sairaalassa ja yliopistossa toteutettavaa syövän hoidon ja tutkimuksen laatua. Akkreditointiprosessin tavoitteena on saavuttaa Kuopion syövän hoidolle ja tutkimukselle eurooppalaisen osaamisverkoston Cancer Center (CC) –laatusertifikaatti.

Auditointiin osallistui kattava joukko syövän hoidon ja tutkimuksen ammattilaisia ja asiantuntijoita Kuopion yliopistollisesta sairaalasta sekä Itä-Suomen yliopistosta. Virtuaalisissa auditointikeskusteluissa oli mukana noin 130 henkilökunnan edustajaa KYSistä ja Itä-Suomen yliopistosta.

OECi virtuaalinen akkreditointitapahtuma
Gynelogisten syöpien moniammatillisen kasvainryhmän edustajia auditointihaastelussa (vas. radiologi Erikka Holopainen, onkologi Leena Voutilainen, osastonylilääkäri Maarit Anttila, erikoislääkäri Hanna Sallinen).
 

Alustava auditoinnin raportti saadaan heinäkuun alkuun mennessä, ja seuraavassa vaiheessa laaditaan kehittämissuunnitelma OECI:n raportin pohjalta. Tavoitteena on, että OECI auditoijat vierailevat Kuopiossa vielä syksyllä, jonka jälkeen auditoinnin virallinen raportti ja kehittämissuunnitelma vahvistetaan. Virallinen sertifikaatti myönnetään näiden perusteella seuraavilla OECI päivillä kesäkuussa 2022 Brysselissä Belgiassa.

OECI:n myöntämä sertifikaatti kuvastaa sitä, että alueen syövänhoito ja syöpään liittyvä tutkimus on kansainvälisestikin arvioiden korkealuokkaista ja monipuolista. Näin ollen sertifikaatti vahvistaa KYS-UEF asemaa korkeatasoisena syövän hoidon ja tutkimuksen osaajana niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

OECI logo