Takaisin

Toiminta koronatilanteessa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä

Koronatilanteen vuoksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ja Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) ovat linjanneet toimintaansa. Ohjeistusta muokataan tarvittaessa tilanteen muuttuessa.

Ajanvarauksiin ja vastaanottoihin ei toistaiseksi ole tiedossa muutoksia. Sairaalasta ollaan yhteydessä suoraan potilaisiin, jos muutoksia tulee.

Varatulle vastaanottoajalla tai toimenpiteeseen ei pidä tulla, jos potilaalla on vähäisiäkään tartuntataudin oireita (esim. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja/tai päänsärky) tai jos on altistunut koronavirukselle (COVID-19). Tällaisessa tilanteessa potilasta pyydetään olemaan yhteydessä hoitavaan yksikköön varatun ajan siirtämiseksi.

Sairaalassa omaisen luona voi vierailla, jos on täysin terve, eli ei ole vähäisiäkään tartuntataudin oireita (esim. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja/tai päänsärky) eikä ole altistunut koronavirukselle (COVID-19).

Ryhmävierailut KYSin yksiköihin siirretään myöhempään ajankohtaan. Myös sisäiset tai ulkoiset suurelle osallistujamäärälle kohdennetut koulutustilaisuudet on peruttu.

Epidemia-alueilta 12.3.2020 mennessä palanneet ja kaikkialta ulkomailta 13.3.2020 jälkeen palaavat työntekijät ja harjoittelussa olevat opiskelijat jäävät yhdeksi viikoksi etätyöhön paluun jälkeen. Ennen lomalta etätöihin paluuta työntekijöitä pyydetään olemaan yhteydessä esimieheen. Toistaiseksi KYS ei ota kansainvälisiä opiskelijoita harjoitteluun.

Pohjois-Savossa on tällä hetkellä kaksi todettua koronatartuntaa.