Takaisin

Vaivaako virtsankarkailu – osallistu tutkimukseen

Etsimme vapaaehtoisia henkilöitä mukaan KYSissä meneillään olevaan kansainväliseen WOMEN-UP- tutkimushankkeeseen, jossa tutkitaan naisten ponnistusvirtsankarkailun hoitoa lantionpohjan lihasharjoittelun avulla. Projektissa on kehitetty interaktiivinen biopalautetta käyttävä kuntoutuslaite virtsankarkailun hoitoon ja lantionpohjan lihasten kuntoutukseen.

Tutkimukseen osallistuminen on osallistujille maksutonta. Tutkimuksen seuraava aloittamisajankohta on tammikuu 2019.

Kuopiossa tutkimukseen pääsee osallistumaan 15 vapaaehtoista lievästä tai keskivaikeasta ponnistusvirtsankarkailusta kärsivää 18-75-vuotiasta naista. Osallistujaksi voi hakea WOMEN UP -portaalissa verkossa www.stopui.com

Tutkimuksessa on kaksi ryhmää, joista toisessa ryhmässä hoito tapahtuu älypuhelimen avulla internet-pohjaista harjoitusohjelmistoa hyödyntäen ja toisessa perinteisellä fysioterapialla. Tutkimuksen kesto on kolme kuukautta.

Virtsankarkailu on yleinen naisten elämänlaatua huomattavasti heikentävä vaiva. Lihasharjoittelulla pyritään parantamaan lantionpohjan lihasten voimaa ja hallintakykyä.

EU:n rahoittamassa hankkeessa on mukana KYSin lisäksi urogynekologian kliiniset keskukset Amsterdamissa ja Barcelonassa, terveyspsykologeja Romaniasta sekä peliasiantuntijoita Sveitsistä.

Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Fysioterapeutti Jaana Tervo puh. 044 717 4802, jaana.tervo(at)kuh.fi