Takaisin

Vierailuja KYSiin rajoitetaan nopeasti heikentyneen koronatilanteen vuoksi

Vierailuja Kuopion yliopistolliseen sairaalaan joudutaan rajoittamaan 4. tammikuuta 2022 alkaen. Rajoituksella pyritään hillitsemään herkästi tarttuvan koronaviruksen leviämistä.

KYSissä voivat toistaiseksi vierailla vain kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset ja puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla. Poliklinikkakäynnille tulevan henkilön mukana voi olla tarvittaessa tukihenkilö. Muita vierailijoita ei voida ottaa vastaan nopeasti heikentyneen koronatilanteen takia.

– Joudumme jälleen ottamaan käyttöön rajoituksia, joilla pyrimme estämään koronatartuntoja suojataksemme potilaita ja henkilökuntaa. Edellisen kerran vierailuja sairaalaan jouduttiin rajoittamaan koronapandemian alkuvaiheessa keväällä 2020, kertoo vs. johtajaylilääkäri Olavi Airaksinen.

Lisäksi joulun alla alkanut sairaalan elektiivisen eli kiireettömän leikkaustoiminnan supistus jatkuu. Sairaala on ajanvarausten muutoksista yhteydessä potilaisiin.

– Näillä toimenpiteillä pyrimme turvaamaan henkilökunnan riittävyyden sairaalassamme. Herkästi tarttuva omikron-muunnos aiheuttaa todennäköisesti sairastumisia myös hoitohenkilöstössä ja mahdollisesti lisää sairaalahoidon tarvetta, Airaksinen sanoo.

Ajanvarausvastaanotolle tai vierailulle ei voi tulla, jos henkilöllä on vähäisiäkään tartuntataudin oireita, kuten yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja ja/tai päänsärkyä tai jos tietää altistuneensa koronavirukselle (COVID-19). Oireilevia henkilöitä pyydetään olemaan yhteydessä hoitavaan yksikköön ajan siirtämiseksi.

– Sairaalassa asioidessa on suositeltavaa käyttää maskia ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä pitää turvaväli, jos se on mahdollista, Airaksinen muistuttaa.