Ammattilaisten yliopistosairaala

Potilaiden turvallisen ja korkeatasoisen hoidon eteen työskentelee Kuopion yliopistollisessa sairaalassa yli 4000 eri alojen ammattilaista. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri vastaa myös koko Pohjois-Savon ensihoitopalveluista sekä perusterveydenhuollon palveluja tuottavan Kysteri-liikelaitoksen toiminnasta.

KYSin hoitopalvelut kattavat lääketieteen kaikki erikoisalat. Monet kansansairaudet hoidetaan erityisissä huippuyksiköissä, kuten Neurokeskuksessa, Sydänkeskuksessa ja Syöpäkeskuksessa. Valtakunnallisesti KYSiin on keskitetty esimerkiksi vaikean epilepsian diagnostiikka ja hoito sekä epilepsiakirurgia. Myös vaikeiden palovammojen hoito on KYSin osaamisalue.

Toiminnan hyvästä laadusta kertoo kansainvälinen laatusertifikaatti ISO 9001:2008, jonka KYS sai vuonna 1999 ensimmäisenä kokoluokkansa sairaalana Euroopassa. KYS on ollut koko 2000-luvun ajan kärkisijoilla myös Suomen tuottavimpien yliopistollisten sairaaloiden vertailussa (THL)

Edistyksellinen työyhteisö

Kuopion yliopistollinen sairaala on edistyksellinen työyhteisö, jossa työn käytäntöä ja johtamista kehitetään jatkuvasti. Työntekijöillä on erinomaiset mahdollisuudet täydennyskoulutukseen ja jatko-opintoihin. Tutkijat saavat aktiivista tukea.

KYS on tarpeeksi suuri, mutta myös riittävän tiivis, ihmisläheinen työyhteisö. Suuri osa toiminnoista keskittyy Puijon sairaala-alueelle, joten työkaverit tulevat tutuiksi.

Oman mausteensa työhön tuo opetussairaalan kehitysmyönteinen tunnelma. Henkilöstötutkimukset ja opiskelijoiden mielipidekartoitusten tulokset puhuvat omaa kieltään KYSin lupsakkaan savolaisesta ilmapiiristä.

Huipputilat ja -laitteet työn tukena

Toukokuussa 2015 Puijon sairaala-alueelle valmistui Suomen uudenaikaisin sairaala. Kaarisairaala lisää KYSin sairaalatiloja kolmanneksella. Puijon vanhan pääsairaalan peruskorjauksen 1. vaihe alkaa kesällä 2015. Töiden 1. vaihe sisältää mm. päivystyksen peruskorjauksen, ja se valmistuu vuonna 2017.

Potilastyön tukena on myös uudenaikaisin teknologia. KYSissä on muun muassa PET-TT –laite sekä Pohjoismaiden ainoa tarkkuussädehoitolaite CyberKnife. Sairaala on saamassa myös oman syklotronin.

Kansainvälinen KYS

Kansainvälisyys on yksi KYSin painopistealuista. KYSin henkilöstö, tutkijat ja opiskelijat hankkivat tietotaitoa ulkomailta, ja KYSissä käy jatkuvasti kansainvälisiä vieraita tutustumassa huippusairaalan käytäntöihin. Sairaalassa on jatkuvasti myös useita kymmeniä kansainvälisiä opiskelijoita, jotka ovat opiskelijaohjauksen laatumittauksen mukaan erittäin tyytyväisiä KYSiin harjoittelupaikkana.

KYS on mukana järjestämässä Kuopion tiedelaakson kansainvälisiä seminaareja ja kokouksia. Ulkomaalaisten osaajien rekrytointiin panostetaan, ja KYSissä on yhä useammin myös kansainvälisiä potilaita.

Lue lisää