Itä-Suomen Mikrokirurgiakeskus

Mikrokirurgiakeskus on tarkkuutta vaativien käden taitojen matalan kynnyksen harjoituspaikka. Tila on auki 24/7 ja sisältää ergonomisesti muotoillun harjoitusympäristön vaativien kirurgisten taitojen oppimiseksi ja ylläpitämiseksi. Harjoittelua toteutetaan aidoilla instrumenteilla yksinkertaistettuja malleja ja koulutukseen luovutettuja elimiä käyttäen. Omaehtoista koulutusta tarjotaan toistaiseksi vain Kuopion yliopistollisen sairaalan operatiiviselle henkilökunnalle.

Mikrokirurgian teknisten taitojen oppimismenetelmiä ja niiden mitattavuutta tutkitaan yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Mikrokirurgian teknologian tutkimuskehitysyhteistyötä varten tilassa on myös varikkohuone. Tutkimuskehitysyhteistyökumppaneiden on mahdollista varata tilaa työlleen.

Koulutuksesta, yhteistyöstä tai tilassa tapahtumien järjestämisestä kiinnostuneita suositellaan ottamaan yhteyttä keskuksen koordinaattoriin.

Mikrokirurgiakeskuksen verkkosivut

Uutiset aiheesta:

Säännöllisellä harjoittelulla voidaan turvata ammatillinen kädentaito, tehostaa operatiivista toimintaa ja edistää potilasturvallisuutta. Tutustu aiheesta julkaistuihin uutisiin alta:

https://www.uef.fi/-/ainutlaatuinen-mikrokirurgiakeskus-kuopioon

https://arenan.yle.fi/1-4208097

Mikrokirurgiakeskuksen toimintaa tukee Pohjois-Savon maakunta ja Euroopan Unionin Aluekehitysrahasto.

Yhteystiedot

Itä-Suomen Mikrokirurgiakeskus
Kuopion yliopistollinen sairaala
Pääsairaala, B, 2 krs.
Puijonlaaksontie 2, 70210 Kuopio

Koordinaattori
Matti Iso-Mustajärvi MD PhD
Korva-, nenä,- ja kurkkutautien erikoislääkäri
p. 044 717 4389
email matti.iso-mustajarvi (at) kuh.fi