Ohjeita videoneuvotteluun

Kuopion yliopistollinen sairaala välittää klinikkaesitelmiään halukkaille videoneuvottelulaitteiden avulla. KYSin videoneuvottelu laitteisto on uusiutumassa ja jatkossa mahdollistaa myös HD-laatuisen kuvan lähettämisen.

On kohteliasta esittäytyä luennon pitäjälle esitelmän alkaessa, tällöin hänkin tietää että myös etäpaikkakunnilla on seuraajia ja osaa ottaa myös heidät huomioon esitystä pitäessä.

Muista mykistää oma mikrofonisi luennon alkaessa jottei äänesi häiritse muita osallistujia. Yleensä luennon päätyttyä on varattu hetki aikaa keskusteluun ja kysymyksille.

Älä myöskään käynnistä sovelluksen jakoa, jotta luennon esittäjä voi pitää oman esityksensä häiriöittä.

Klinikkaesitelmään osallistuminen

Ilmoittautumiset tapahtuvat videoneuvottelujen varausjärjestelmän kautta. Järjestelmään täytyy rekisteröityä ennen kuin luentoja voi varata. Jos et omista tunnuksia, ano käyttöoikeutta tämän linkin kautta.

Klinikkaesitelmän yhteys aukeaa 30 minuuttia ennen luennon alkua, jolloin voit soittaa saamaasi yhteysosoitteeseen. Mikäli käytät H323 videoneuvottelulaitetta, on soittosarja muotoa istuntonro@37.44.48.27 (istuntonro sisältää 11 merkkiä). Voit myös soittaa ensin 37.44.48.27 ja tämän jälkeen istuntonumero + #.

Halutessasi voit osallistua vastauspostissa saamalla linkillä joko suoraan selaimella tai asentamalla Vidyo Desktop -sovelluksen työasemalle (ei vaadi järjestelmävalvojan oikeuksia). Selaimella osallistuessa saattaa pyytää asentamaan WebPlugin-tiedoston. Asenna tämä ennen kuin voit osallistua luennon seuraamiseen.

Tietosuoja

Videoneuvottelujen tietosuoja liittyy sekä käytettävään tiedonsiirtotekniikkaan että neuvottelutilannetta koskeviin menettelytapoihin. Videoneuvotteluissa sovelletaan yleistä tietosuojalainsäädäntöä.

Käytettävistä tiedonsiirtotekniikoista ISDN on yhtä turvallinen kuin normaali puhelinyhteyskin. Avoimessa tietoverkossa IP-yhteyksillä toimittaessa sen sijaan on vielä tällä hetkellä turvallisuusriskejä. Yhteyttä voi ainakin periaatteessa seurata luvatta sivusta, joskaan tällainen salakuuntelu tai -katselu ei ole käytännössä kovin merkittävä turvallisuusriski. IP-yhteyksien turvallisuutta voi lisätä käyttämällä erityisiä salaustekniikoita.

Videoneuvottelut KYSissä

 

Yhteystiedot

Videoneuvottelutilauksia
koskevat asiat

videopalvelut(at)istekki.fi
HelpDesk p. 017 618 0970