Ammattilaiset

Potilaiden turvallisen ja korkeatasoisen hoidon eteen työskentelee Kuopion yliopistollisessa sairaalassa yli 4000 eri alojen ammattilaista. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri vastaa myös koko Pohjois-Savon ensihoitopalveluista sekä kahdeksan kunnan perusterveydenhuollon palvelut tuottavan Kysteri-liikelaitoksen toiminnasta.

KYSin hoitopalvelut kattavat lääketieteen kaikki erikoisalat. Monet kansansairaudet hoidetaan erityisissä huippuyksiköissä, kuten Neurokeskuksessa, Sydänkeskuksessa ja Syöpäkeskuksessa. Valtakunnallisesti KYSiin on keskitetty esimerkiksi vaikean epilepsian diagnostiikka ja hoito sekä epilepsiakirurgia. Myös vaikeiden palovammojen hoito on KYSin osaamisalue.

Toiminnan hyvästä laadusta kertoo kansainvälinen laatusertifikaatti ISO 9001:2008, jonka KYS sai vuonna 1999 ensimmäisenä kokoluokkansa sairaalana Euroopassa. KYS on ollut koko 2000-luvun ajan kärkisijoilla myös Suomen tuottavimpien yliopistollisten sairaaloiden vertailussa (THL)

Huipputilat ja -laitteet työn tukena

Toukokuussa 2015 Puijon sairaala-alueelle valmistui Suomen uudenaikaisin sairaala. Kaarisairaala lisää KYSin sairaalatiloja kolmanneksella. Puijon vanhan pääsairaalan peruskorjauksen 1. vaihe alkaa kesällä 2015. Töiden 1. vaihe sisältää mm. päivystyksen peruskorjauksen, ja se valmistuu vuonna 2017.

Potilastyön tukena on myös uudenaikaisin teknologia. KYSissä on muun muassa PET-TT –laite sekä Pohjoismaiden ainoa tarkkuussädehoitolaite CyberKnife. Sairaala on saamassa myös oman syklotronin.