Kesäduunariblogi

Kesäduunariblogissa sairaanhoitopiirin kesätyöntekijät kertovat kokemuksistaan. Vuonna 2019 blogia kirjoittavat kirjoittavat päivystyspoliklinikalla osastosihteerinä työskentelevä Leena Rahunen, kätilö Liinu Mölsä, kätilöopiskelija Mirka-Liisa Väänänen ja tekstinkäsittelijänä työskentelevä Atte Tapiainen.

Leena RahunenMirka-Liisa VäänänenAtte Tapiainen

Liinu Mölsä

 

 

 

 

 

              

Takaisin

Hei hei Heinäkuu!

Kun on hauskaa, niin aika kuluu kuin siivillä, eikö? Kuluneet viikot ovat vierähtäneet ohi silmänräpäyksessä töitä tehden.  

Töissä päivät koostuvat vauvan ja äidin voinnin tarkkailuista. Lisäksi vauvojen imuotetta tarkastetaan ja varmistetaan, että tämä saa rinnalta mahdollisimman tehokkaasti maitoa. Tarvittaessa ohjataan äideille käsinlypsyä tai lypsämistä sähköpumpulla.

Lastenlääkärin kammari on selvästi merkattu!

Kun vauvoille tulee ikää vähintään 36 tuntia, lastenlääkäri tarkistaa vauvan ja voinnista riippuen perheet kotiutuvat omaan tahtiin, useimmiten silloin, kun vauvalle tulee reilu kaksi vuorokautta ikää. Ennen kotiutumista varmistetaan, että vauvan ruokailu sujuu ongelmitta ja että äiti (sekä puoliso/tukihenkilö) on hyvillä ja turvallisin mielin lähdössä kotiin.

Tarvikkeita käsinlypsyyn; lääkekippoja, johon lypsää maitoa sekä ruiskuja ja korkkeja.

Tällaiselle papupadalle, kuin itse toisinaan olen, ei naistenosastoa parempaa paikkaa ensimmäisenä työpaikkana kätilönä voisi olla. Kuten edellisessä tekstissä taisin mainita, työhön kuuluu paljon ohjausta ja perheiden kanssa keskustelua ja pohtimista heidän tapaillessa itselleen toimivia arkirutiineja uuden perheenjäsenensä kanssa. On ollut mahtava huomata, miten kannustuksella ja tsemppaamisella on mieletön voima sekä se, miten viisaita pienet ihmisenalut oikeasti ovatkaan heidän viestiessä nälästä tai hakiessa otetta rinnasta.  Lisäksi, työkavereina kun on rautaisia ammattilaisia, on tämän kätilönalun ollut turvallista pohtia ääneen mieltä askarruttavia juttuja kansliassa tai kahvihuoneessa ja heiltä on aina saanut apua sitä pyydettäessä.

Avainnauhani herättää aika ajoin hilpeää keskustelua perheissä.

Kuten arvelin, huippu kesä siis!

-Liinu