Breadcrumb
Epilepsiakeskus
Epilepsiakeskus
Epilepsiakeskus tarjoaa vaikean epilepsian diagnostiikkaa ja hoitoa aikuisille ja lapsille. Osaamiskeskuksessa yhdistyy usean erikoisalan asiantuntemus. Erityisosaamista ovat kallonsisäiset aivosähkökäyrärekisteröinnit ja epilepsiakirurgia.
Epilepsiakeskuksen laadun takeena ovat korkeatasoinen tieteellinen tutkimustyö, aktiivinen koulutustoiminta ja kehitystyö. Keskuksen toimintaan kuuluvat muun muassa
* diagnoosin ja epilepsian syyn tarkentaminen
* epilepsiakohtaustyypin ja -oireyhtymän määrittely
* ei-epileptisten kohtausoireiden diagnostiikka
* tarkennetun diagnoosin mukaisen lääkityksen etsiminen ja sen haittavaikutusten arviointi
* raskauden aikaisen hoidon suunnittelu
* kirurgisen tai stimulaattorihoidon mahdollisuuksien arviointi ja hoito
* epilepsiatutkimukset uusilla lääkkeillä
* ammatillisen kuntoutuksen suunnittelu, työ- ja ajokykyarviot ongelmatilanteissa
Toimi näin
Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.
Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.
Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.
Epilepsiakeskuksen puhelinasiointi
Voit olla yhteydessä epilepsiakeskukseen puhelimitse. Tiedustelut arkisin.
Standard opening times
Ajanvaraukseen liittyvissä asioissa- Monday - Friday 08:00 - 12:00
- Monday - Friday 08:00 - 12:00
Additional information
Epilepsiakeskuksen kiireettömät lääkärin konsultaatiopuhelut KYSin ulkopuolelta
Terveydenhuollon ammattilaisten (ei potilaiden yhteydenotot) kiireettömät lääkärin konsultaatiopuhelut epilepsian hoitoon, KYSin ulkopuolelta, virka-aikana, iltapäiväsuositus
Additional information
Kuopion yliopistollinen sairaala
Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.
Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.
Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.
Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.
Osoite
Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO
Muut yhteystiedot
Puhelin
- puh. +358 17173311
Additional information
Epilepsiakeskus, Puijon sairaala, rakennus 1. C-aula, 1. kerros
OmaKYS-palvelu
OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.
OmaKYSissä voit
* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin
* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä
* antaa biopankkisuostumuksen
* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.
OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.
Additional information
Epilepsiakeskus
Hoidot ja tutkimukset tietoa KYSistä
Epilepsiakeskus Lue lisää
Tutustu Aivotaloon
- Tukea ja tietoa aivojen terveydestä ja aikuisten aivosairauksista saat Terveyskylä-palvelun Aivotalosta.
Läheteohjeet
- Läheteohje lääkäreille