Keuhkosairauksien palvelut

Keuhkosairauksien palvelut

Keuhkosairauksien poliklinikalla ja toimenpideyksikössä sekä vuodeosastolla tutkitaan ja hoidetaan monenlaisia keuhkosairauksia. Kiireellistä hoitoa tarvitsevia päivystyspotilaita vastaanotetaan ensiapupoliklinikalla kaikkina vuorokauden aikoina.

Keuhkosairaudet ja toimenpideyksikkö

Suurin osa potilaista tulee keuhkopoliklinikalle tutkimuksiin perusterveydenhuollon lääkärin lähettämänä. Potilaalle lähetetään tieto vastaanottoajasta ja tutkimuksista kotiin etukäteen kirjeellä.

Tavallisia tutkimuksia ovat erilaiset keuhkojen toimintakokeet. Kaarisairaalassa sijaitsevassa endoskopiayksikössä tehdään keuhkoputkitähystyksiä, joiden yhteydessä voidaan ottaa solu- ja koepalanäytteitä. Osaan keuhkoputkitähystyksistä kuuluu myös ultraäänitutkimus.

Keuhkosairauksien vuodeosasto

Pidemmän hoitojakson tarvitsevia potilaita hoidetaan keuhkosairauksien vuodeosastolla. Suurin osa potilasta tulee osastolle ensiapupoliklinikan kautta sairastuttuaan äkillisesti. Keuhkosairauksien erikoislääkärin lisäksi potilaita hoitavat keuhkohoitajat ja fysioterapeutit kuntouttavalla otteella. Tavoitteena on siirtää potilas mahdollisimman pian kotihoitoon.

Osastomme asiakastyytyväisyys on erinomaisella tasolla. Asiakaspalautekyselyssämme jopa 95 prosenttia vastanneista koki saaneensa hyvää hoitoa ja voivansa suositella sairaalaa hoitopaikkana myös muille.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Keuhkosairauksien poliklinikka

Voit olla yhteydessä poliklinikkaan puhelimitse.

Standard opening times

  • Monday - Friday 07:30 - 09:30, 13:00 - 14:30

Additional information

Keuhkosairauksien ja sisätautien osasto

Voit olla yhteydessä osastoon puhelimitse.

Standard opening times

Open 24/7

Additional information

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Additional information

* Keuhkosairauksien poliklinikka, Puijon sairaala, Pääsairaala, C, 1. kerros * Keuhkosairauksien ja sisätautien osasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, C, 8. kerros

Service opening times
Keuhkosairauksien poliklinikka
  • Monday - Friday 07:30 - 15:00
Keuhkosairauksien ja sisätautien osasto Open 24/7

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin

* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä

* antaa biopankkisuostumuksen

* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.

Additional information