Hoitopalvelut syöpä banneri

Potilas ja hoitaja katsovat yhdessä taulua

Syöpätautien ja sädehoidon palvelut

Syöpätautien ja sädehoidon palvelut

Joka kolmas suomalainen sairastuu elämänsä aikana syöpään. Syöpäsairauksien ennuste on kuitenkin parantunut huomattavasti. Nykyisin jopa kaksi kolmannesta sairastuneista voidaan parantaa.

Usein syöpä leikataan. Mikäli tarvitaan muita hoitoja, potilas siirtyy KYSin Syöpäkeskukseen. Syöpäkeskukseen tarvitaan lähete KYSin toisesta yksiköstä, avoterveydenhuollosta tai toisesta sairaalasta. Syöpäkeskuksessa hoidetaan pääasiassa KYSin erityisvastuualueen potilaita, mutta myös muualta Suomesta ja ulkomailta tulevia potilaita.

Ensimmäinen käynti Syöpäkeskuksessa on usein syöpätautien poliklinikalla tai sädehoitoyksikössä. Ensimmäisellä käynnillä potilaalle tehdään hoitosuunnitelma. Syövän hoidossa voidaan käyttää lääkehoitoja, sädehoitoa sekä oireenmukaista hoitoa. Syövän lääke- ja sädehoidot ovat kehittyneet nopeasti, ja hoitojen haittavaikutuksia voidaan hallita aiempaa paremmin.

Syöpäkeskuksessa annettava hoito auttaa parantumaan syövästä, lievittää oireita ja tukee syövän kanssa elämässä selviytymistä. Syöpäkeskuksessa hoidetaan myös loppuvaiheen syöpäsairautta ja toteutetaan saattohoitoa. Kaikki hoidot suunnitellaan yhdessä potilaan ja hänen läheistensä kanssa.

Syöpäkeskuksessa työskentelee myös sosiaalityöntekijä, joka auttaa potilaita sosiaalitukiasioissa.

Sädehoito annetaan sädehoitoyksikössä. Lääkehoitoa annetaan syöpätautien poliklinikalla ja lääkehoitopoliklinikka 1:llä. Oireenmukaisesta hoidosta vastaa palliatiivisen hoidon poliklinikka. Syöpätautien vuodeosastolla hoidetaan vuodeosastohoitoa vaativia potilaita.

Syöpätautien poliklinikka huolehtii osalla potilasta myös hoidon jälkeisestä seurannasta. Myöhäisseurantapoliklinikalla seurataan nuorena syöpään sairastuneita.

Syöpäsairauksien hoitoa käsitellään usein moniammatillisissa hoitoryhmissä, jotka koostuvat useista erikoisalojen asiantuntijoista. Syöpäkeskuksen hoidossa hyödynnetään viimeisintä tutkimustietoa ja huippulaitteita, kuten Pohjoismaiden ainoaa tarkkuussädehoitolaitetta CyberKnifea. Syöpäkeskuksessa on menossa myös useita syöpälääketutkimuksia.

KYS on eurooppalaisen syöpäverkoston OECI:n (Organization of European Cancer Institutes) jäsen.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Syöpätautien poliklinikka

Voit olla yhteydessä poliklinikkaan puhelimitse.

Standard opening times

Osastonsihteerit
 • Monday - Friday 08:00 - 11:00
Hoitajat
 • Monday - Friday 08:00 - 15:00

Additional information

Lääkehoitopoliklinikka 1

Voit olla yhteydessä poliklinikkaan puhelimitse.

Standard opening times

Hoidonsuunnittelija
 • Monday - Thursday 09:00 - 14:00
 • Friday 09:00 - 13:00
Osastonsihteerit
 • Monday - Thursday 08:00 - 15:00
 • Friday 09:00 - 15:00

Additional information

Palliatiivisen hoidon poliklinikka

Voit olla yhteydessä poliklinikkaan puhelimitse palveluaikoina. Muina aikoina tiedustelut syöpätautien vuodeosastolta puhelin 017 173 510.

Standard opening times

Osastonsihteerit
 • Monday - Thursday 08:30 - 15:00
 • Friday 09:00 - 14:00
Sairaanhoitaja
 • Monday - Thursday 08:30 - 14:00
 • Friday 09:00 - 14:00

Additional information

Sädehoitoyksikkö

Voit olla yhteydessä yksikköön puhelimitse.

Standard opening times

 • Monday - Friday 08:00 - 15:00

Additional information

Syöpätautien osasto

Voit olla yhteydessä osastoon puhelimitse.

Standard opening times

Open 24/7

Additional information

Palliatiivinen konsultaatiotiimi (lääkäri ja sairaanhoitaja)

Palliatiivisen hoidon konsultaatiot.

Standard opening times

Palliatiivisen hoidon konsultaatiot
 • Monday - Thursday 08:15 - 15:00
 • Friday 09:00 - 14:00

Additional information

KYS Sädesairaala

Sädesairaalassa annetaan sädehoitoa ja suonensisäistä lääkehoitoa. Siellä sijaitsevat syöpätautien poliklinikka, palliatiivisen hoidon poliklinikka, lääkehoitopoliklinikka 1 ja hematologian poliklinikka sekä sairaalan kappeli.

Ilmoittautuminen

Tullessasi sädehoitoyksikköön ensikäynnille, ilmoittaudu sihteerille ilmoittautumisluukulla. Sädehoidon jatkokäynneillä ilmoittaudut sormenjälkitunnisteella.

Poliklinikoille ilmoittaudut automaateilla. Automaatit sijaitsevat yksiköiden tuloauloissa.

Näytä ensimmäiseksi ilmoittautumisautomaatin lukijalle viivakoodi joko kutsukirjeestäsi, Kela-kortistasi tai ajokortistasi. Jos sinulla ei ole mukana viivakoodillista asiakirjaa tai korttia, voit ilmoittautua syöttämällä henkilöturvatunnuksesi automaattiin.

Henkilökunta ohjaa tarvittaessa automaatin käytössä.

Käynti pääsairaalasta

Kävele pääaulasta K-aulan päähän ja nouse 2. kerrokseen, jossa on ovi Sädesairaalan sisäpihalle. Sisäpihalta kulje suoraan Kelkkailijantielle, käänny oikealle ja heti seuraavasta risteyksestä jälleen oikealle, Sädesairaalan pääovelle.

Pysäköinti

Asiakaspysäköinti on KYSin Sädeparkissa, Kelkkailijantie 9:ssä.

Kappeli

Kappeli sijaitsee Sädesairaalan (rakennus 7) 2. kerroksessa, käynti T-oven kautta.

Osoite

Sädesairaalan pääsisäänkäynti S-ovella.

Kelkkailijantie 7, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Additional information

* Syöpätautien poliklinikka, KYS Sädesairaala, S, 4. kerros * Sädehoitoyksikkö, KYS Sädesairaala, S, 3. kerros * Palliatiivisen hoidon poliklinikka, KYS sädesairaala, S, 4. kerros * Lääkehoitopoliklinikka 1, KYS Sädesairaala, S, 4. kerros

Service opening times
Palliatiivisen hoidon poliklinikka
 • Monday - Friday 08:00 - 15:00
Sädehoitoyksikkö
 • Monday - Friday 07:30 - 15:00
Syöpätautien poliklinikka
 • Monday - Friday 08:00 - 15:00

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Additional information

Syöpäkeskuksen vuodeosasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, C, 9. kerros

Service opening times
Syöpätautien osasto Open 24/7

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin

* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä

* antaa biopankkisuostumuksen

* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.

Additional information