Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Sivu on luotu 9.3.2020 / päivitetty  2.6.2022

THL:n ajankohtaista koronaviruksesta

THL:n tilannekatsaus koronaviruksesta

 

Tietoa koronavirusrokotuksista

Asukkaiden kotikunnat vastaavat koronarokotusten antamisesta. Vastauksia rokoteaiheisiin kysymyksiin löytyy THL:n verkkosivulta Rokotteet ja koronavirus.

Suu-nenäsuojusta suositellaan käytettäväksi hoito- ja tutkimusyksiköiden tiloissa käydessä sekä niiden odotustiloissa. Myös pitkäaikaishoivan yksiköissä vierailijoille suositellaan suu-nenäsuojuksen käyttöä. Toivomme, että vierailijoilla on käytössä oma suu-nenäsuojus. Ellei ole, se annetaan aulan infopisteestä, neuvonnasta tai yksiköstä. Suositus koskee ensisijaisesti yli 12-vuotiaita ja lasten kohdalla maskia voidaan käyttää silloin, kun se on mahdollista.

Vierailulle sairaalaan ei voi tulla, jos henkilöllä on vähäisiäkään hengitystieinfektion tai vatsataudin oireita, kuten yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, päänsärkyä, pahoinvointia, ripulia tai oksentelua, tai jos tietää altistuneensa koronavirukselle.

Kun saavut KYSille, suosittelemme käyttämään suu-nenäsuojusta hoito- ja tutkimusyksiköiden tiloissa sekä niiden odotustiloissa. Suositus koskee ensisijaisesti yli 12-vuotiaita ja lasten kohdalla maskia voidaan käyttää silloin, kun se on mahdollista.

Pyrimme järjestämään palvelut mahdollisimman normaalisti, ja samalla varmistamaan kaikkien turvallisuuden.

STM:n pyynnöstä KYSin johtama kansallinen tehohoidon koordinoiva toimisto ylläpitää tehohoidon valtakunnallista tilannekuvaa. Tutustu viimeisimpään tilannekuvaraporttiin.