Asset Publisher

Anna palautetta

Asset Publisher

Siirry OmaKYSiin

Navigation Menu

Päivystys

Soita Päivystysapu-numeroon 116 117 aina ennen kuin tulet KYSin päivystykseen. Saat terveysneuvontaa ja ohjausta oikeaan hoitopaikkaan päivystyksellisissä asioissa. Palvelu on maksuton.

Ympärivuorokautiseen päivystykseen tullaan pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä, ambulanssilla tai silloin, kun vaiva ei voi odottaa oman terveyskeskuksen akuuttivastaanoton avautumista. Päivystyksessä hoidettavia vaivoja ovat esimerkiksi kova rintakipu, isot vammat ja luunmurtumat, äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu, äkilliset halvausoireet sekä voimakas hengenahdistus tai hengitysvaikeus.

Kun saavut päivystykseen, sairaanhoitaja arvioi oireidesi perusteella hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Jos tilanne ei vaadi päivystyksellistä hoitoa, sairaanhoitaja voi ohjata sinut oman alueesi lääkärin vastaanotolle tai antaa hoito-ohjeet kotiin. Päivystyksessä ei uusita reseptejä.

Toimi näin

Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen. Päivystysapu-palvelusta saat hoidon tarpeen arvioinnin ja terveysneuvontaa kokeneilta sairaan- ja terveydenhoitajilta. Sinut ohjataan tarvittaessa päivystykseen. Palvelu on maksuton.

Päivystysosasto

Voit ottaa yhteyttä päivystysosastoon puhelimitse.

Standard opening times

Open 24/7

Additional information

Päivystyksen akuuttiosasto

Voit ottaa yhteyttä akuuttiosastoon puhelimitse.

Standard opening times

Open 24/7

Additional information

Päivystysapu 116117

Päivystysapu 116117 tarjoaa ohjausta ja neuvontaa kiireellisissä terveysongelmissa, jotka eivät ole hätätilanteita. Päivystysavun tavoittaa numerosta 116117 Etelä-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa, Helsingissä ja Uudellamaalla, Itä-Savossa, Kainuussa, Kanta-Hämeessä, Keski-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Päijät-Hämeessä, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Palvelu tulee laajenemaan koko Manner-Suomeen.

Päivystysavussa puheluihin vastaa kunkin sairaanhoitopiirin päivystystoiminnoissa toimivat terveydenhuollon ammattilaiset. Päivystysapuun soitetaan harkittaessa lähtöä päivystykseen. Arkisin tulee ottaa yhteyttä ensisijaisesti omalle terveysasemalle ja hätätilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112.

Standard opening times

Open 24/7

Additional information

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Additional information

* Päivystyspoliklinikka, Puijon sairaala, Pääsairaala, C-ovi, 0. kerros * Päivystysosasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, R, 3. kerros * Akuuttiosasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, D, 8. kerros