Asset Publisher

Anna palautetta

Asset Publisher

Siirry OmaKYSiin

Navigation Menu

Työlääketieteen palvelut

Työlääketieteen poliklinikalla tehdään ammattitautitutkimuksia ja arvioidaan ammattitaudin aiheuttama työkyvyn alenemaa. Laaja ammattitaudin tutkimus sisältää työperäisen altistumisen arvioinnin. Siihen kuuluu lääkärin haastattelu ja muita tarpeellisia tutkimuksia, kuten työnkuvaus, työhygieeniset mittaukset tai muut selvitykset.

Työlääketieteen poliklinikka palvelee mm. KYSin klinikoita, sairaanhoitopiirin terveyskeskuksia ja työterveyshuoltoyksiköitä ammattitautidiagnostiikassa, kun sairauden ja altistumisen suhde ei ole selvä, altiste tai sairaus on harvinainen tai tietoa altistumisesta ei ole helposti saatavilla. Ammattitaudit määritetään Suomen ammattilainsäädännössä.

Työperäisen altistumisen selvittäminen käsittää lääkärin haastatteluun ja sairauskertomustietoihin perustuvan kannanoton.

Pölykeuhkosairauksien asiantuntijaryhmä vastaa KYSin erityisvastuualueen vaikeiden asbesti- ja muiden pölykeuhkosairaustapausten diagnostiikasta ja alueen diagnostiikan tason ylläpitämisestä.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Työlääketieteen poliklinikka

Voit olla yhteydessä poliklinikkaan puhelimitse.

Standard opening times

  • Tuesday 08:00 - 15:30
  • Thursday 08:00 - 15:30

Additional information

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Additional information

Puijon sairaala, rakennus 6, 1. kerros

Service opening times
Työlääketieteen poliklinikka
  • Tuesday 08:00 - 15:30
  • Thursday 08:00 - 15:30

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin

* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä

* antaa biopankkisuostumuksen

* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.

Additional information