Asset Publisher

Anna palautetta

Asset Publisher

Siirry OmaKYSiin

Navigation Menu

Verisuonikirurgian palvelut

Hoidamme verisuonikirurgian yksikössä verisuonikirurgian, kilpirauhasen- ja lisäkilpirauhasten kirurgiset sairaudet. Leikkauksia on noin 750 vuodessa, minkä lisäksi teemme paikallispuudutuksessa alaraajan pintalaskimovajaatoiminnan hoitoja (lämpökatetrihoidot; laser- ja radiotaajuushoito sekä vaahtoruiskutushoito). Yhteistyössä KYSin Kuvantamiskeskuksen kanssa on vuosittain noin 400 suonensisäistä verisuonitoimenpidettä.

Osaston käytössä on päivittäin leikkaussali ja tarpeen mukaan hybridisali. Vatsa-aortan endovaskulaarisia hoitoja tehdään noin 60 vuodessa. Osaston erikoisosaamista on myös kaulan alueen endokrinologinen kirurgia, esimerkiksi kilpirauhassyövän, residiivistruumien, lisäkilpirauhasten sekä MEN-syndroomien hoito.

Poliklinikalle tulee lähetteitä noin 1700 vuodessa. Avohoidon käyntien kokonaismäärä puhelinkontakteineen on noin 3700. Poliklinikalla on lääkärin vastaanottojen lisäksi valtimoverenkierron mittauslaitteisto, haavahoitajan palvelut ja polikliininen toimenpidesali. Noin 90 prosenttia alaraajojen laskimovajaatoiminnan hoidoista tehdään poliklinikalla.

Verisuonikirurgialla on käytössä oma verkkopohjainen laatuseurantajärjestelmä, jonka avulla voimme seurata ja kehittää toimintaamme sekä tehdä myös yhteistyötä muiden erikoisalojen ja KYSin erityisvastuualueen keskussairaaloiden kanssa.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Verisuonikirurgian poliklinikka

Voit olla yhteydessä poliklinikkaan puhelimitse.

Standard opening times

  • Monday - Friday 08:00 - 13:00

Additional information

Verisuonikirurgian osasto

Voit olla yhteydessä osastoon puhelimitse.

Standard opening times

Open 24/7

Additional information

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Additional information

* Verisuonikirurgian poliklinikka, Kaarisairaala, valoaula, käytävä D, 1. kerros * Verisuonikirurgian osasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, D, 7. kerros

Service opening times
Verisuonikirurgian poliklinikka
  • Monday - Friday 07:15 - 15:00
Verisuonikirurgian osasto Open 24/7

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin

* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä

* antaa biopankkisuostumuksen

* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.

Additional information