Asset Publisher

Anna palautetta

Asset Publisher

Siirry OmaKYSiin

Navigation Menu

Veritautien palvelut

Hematologisella vuodeosastolla ja poliklinikalla hoidetaan aikuispotilaita (16 vuotta täyttäneitä), joilla on vereen tai vertamuodostavaan kudokseen liittyviä sairauksia. Näihin sairauksiin kuuluu sekä pahanlaatuisia verisairauksia että perinnöllisiä verenvuototauteja.

Osastolla hoidettavien potilaiden yleisimmät sairaudet ovat akuutti leukemia (akuutti myeloinen tai lymfaattinen ja tämän hoidon aikaansaamat matalasoluvaiheet infektioineen), non-Hodgkin lymfooma ja multippeli myelooma.

Muita harvinaisempia osastolla hoidettavia hematologisia sairauksia ovat mm. myelodysplastinen syndrooma, idiopaattinen tromposytopeninen purppura ja tromboottinen trombosytopeninen purppura ja aplastinen anemia. Perinnöllisiä verenvuotosairauksia (mm. hemofiliat ja von Willebrandtin tauti) sairastavia hoidetaan joko suunnitellusti toimenpiteisiin liittyen tai vuodon seurauksena.

Hematologisen osaston erityisosaamista on kantasolusiirtotoiminta. Kyseiseen hoitomuotoon kuuluu sekä potilaan omien kantasolujen keräys ja perustaudin (myelooma, non-Hodgkin lymfooma, Hodgkin lymfooma) hoitona toteutettava kantasolusiirrolla tuettu intensiivihoito.

Hematologian poliklinikalla diagnosoidaan ja hoidetaan veritauteja sairastavia aikuispotilaita. Lisäksi vastataan eri erikoisalojen ja avoterveydenhuollon potilaskonsultaatioihin. Poliklinikalla hoidettavat potilaiden yleisimmät sairaudet ovat multippeli myelooma, krooninen lymfaattinen leukemia ja krooniset myeloproliferatiiviset sairaudet (essentiaali trombosytopenia, polysytemia vera, krooninen myeloinen leukemia ja myelofibroosi).

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Hematologinen osasto

Voit olla yhteydessä osastoon puhelimitse.

Standard opening times

Open 24/7

Additional information

Hematologian poliklinikka

Voit olla yhteydessä poliklinikkaan puhelimitse.

Standard opening times

  • Monday - Thursday 07:00 - 16:00
  • Friday 07:00 - 15:00

Additional information

KYS Sädesairaala

Sädesairaalassa annetaan sädehoitoa ja suonensisäistä lääkehoitoa. Siellä sijaitsevat syöpätautien poliklinikka, palliatiivisen hoidon poliklinikka, lääkehoitopoliklinikka 1 ja hematologian poliklinikka sekä sairaalan kappeli.

Ilmoittautuminen

Tullessasi sädehoitoyksikköön ensikäynnille, ilmoittaudu sihteerille ilmoittautumisluukulla. Sädehoidon jatkokäynneillä ilmoittaudut sormenjälkitunnisteella.

Poliklinikoille ilmoittaudut automaateilla. Automaatit sijaitsevat yksiköiden tuloauloissa.

Näytä ensimmäiseksi ilmoittautumisautomaatin lukijalle viivakoodi joko kutsukirjeestäsi, Kela-kortistasi tai ajokortistasi. Jos sinulla ei ole mukana viivakoodillista asiakirjaa tai korttia, voit ilmoittautua syöttämällä henkilöturvatunnuksesi automaattiin.

Henkilökunta ohjaa tarvittaessa automaatin käytössä.

Käynti pääsairaalasta

Kävele pääaulasta K-aulan päähän ja nouse 2. kerrokseen, jossa on ovi Sädesairaalan sisäpihalle. Sisäpihalta kulje suoraan Kelkkailijantielle, käänny oikealle ja heti seuraavasta risteyksestä jälleen oikealle, Sädesairaalan pääovelle.

Pysäköinti

Asiakaspysäköinti on KYSin Sädeparkissa, Kelkkailijantie 9:ssä.

Kappeli

Kappeli sijaitsee Sädesairaalan (rakennus 7) 2. kerroksessa, käynti T-oven kautta.

Osoite

Sädesairaalan pääsisäänkäynti S-ovella.

Kelkkailijantie 7, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Additional information

Hematologian poliklinikka, KYS Sädesairaala, S, 4. kerros

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Additional information

Hematologinen osasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, C, 7. kerros

Service opening times
Hematologinen osasto Open 24/7

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin

* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä

* antaa biopankkisuostumuksen

* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.

Additional information