Hoitopalvelut foniatria banneri

Lääkäri tutkii pientä potilasta

Foniatrian palvelut

Foniatrian palvelut

Puhe- ja äänihäiriöiden eli foniatrian poliklinikan ydinosaamista on kommunikaatiohäiriöiden kuntoutustutkimus.

Poliklinikalla tutkitaan ja kuntoutetaan potilaita, joilla on erilaisia puheen- ja kielenkehityksen, äänen, kuulemisen ja oppimisen ongelmia tai joilla ilmenee neurologisia puhehäiriöitä, nielemisvaikeutta tai kommunikaatioapuvälineiden tarvetta.

Tutkimukset tehdään moniammatillisessa työryhmässä poliklinikalla. Lapsille on varattu mahdollisuus kokonaisvaltaisempiin tutkimuksiin poliklinikan päiväyksikössä. Potilaan tarvitsema kuntoutus toteutetaan yhteistyössä potilaan, perheen, avohoidon, sosiaali- ja koulutoimien sekä Kelan kanssa.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Foniatrian poliklinikka

Voit olla yhteydessä poliklinikkaan puhelimitse.

Normaalit aukioloajat

Foniatrian poliklinikka
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 14:00

Lisätiedot

Foniatrian päiväyksikkö

Voit ottaa yksikköön yhteyttä puhelimitse.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:00

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

* Foniatrian poliklinikka, Puijon sairaala, rakennus 6, 2. ja 3. kerros * Foniatrian päiväyksikkö, Puijon sairaala, rakennus 6, 6. kerros

Hoidot ja tutkimukset tietoa KYSistä