Puijon sairaala

KYS Puijon sairaala

Puijon sairaala-alue sijaitsee Kuopion tiedepuistossa Savilahdessa, Puijon luonnonsuojelualueen ja Puijon hiihto- ja mäkihyppystadionin kupeessa. Puijon sairaalaan on keskitetty suurin osa KYSin hoitopalveluista.

Pääsairaalassa on mm. KYSin päivystys, vuodeosastot ja röntgen.

Kaarisairaalassa sijaitsevat KYSin kuumat toiminnot, kuten leikkaussalit, teho-osasto, vastasyntyneiden teho-osasto ja synnytyssalit.

Sädesairaalassa annetaan sädehoitoa ja suonensisäistä lääkehoitoa. Siellä sijaitsevat myös syöpätautien poliklinikka, palliatiivinen poliklinikka ja hematologian poliklinikka.

Puijon kampuksen alueella sijaitsee myös lukuisia muita palveluita, mm. Kaarisairaalan läheisyydessä sijaitsevassa rakennuksessa 5. sijaitsee osa psykiatrian avohoitopalveluista. 

Puijon sairaala

Pääsairaalassa sijaitsevat muun muassa KYSin päivystys, poliklinikkatiloja, vuodeosastot, röntgen ja ISLABin näytteenottotilat.

Pääsairaalan aulassa sijaitsevat kahvila- ja kukkakauppapalvelut, pankkiautomaatti, laukkusäilytys, kimppataksien odotuspaikka sekä linja-autojen aikataulunäyttö.

Poliklinikat sijaitsevat 0.-2. kerroksissa. Vuodeosastot sijaitsevat S- ja K-aulojen yhteydessä.

Pääsairaalan peruskorjaus alkoi 2015 ja kestää eri vaiheineen noin kymmenen vuotta. Sairaalassa asioivien on syytä varautua työmaaliikenteeseen ja muuttuneisiin kulkuyhteyksiin.

Potilaat ilmoittautuvat omatoimisesti

Pääsairaalassa potilaat ilmoittautuvat ilmoittautumisautomaateilla. Ilmoittautumisautomaatit sijaitsevat pääsairaalan pääaulassa ja kuvantamisen yksiköissä.  

Näytä ensimmäiseksi itseilmoittautumisautomaatin lukijalle viivakoodi joko kutsukirjeestäsi, Kela-kortistasi tai ajokortistasi. Jos sinulla ei ole mukana viivakoodillista asiakirjaa tai korttia, voit ilmoittautua näppäilemällä henkilötunnuksesi automaatin kosketusnäytölle.

Henkilökunta opastaa automaatin käytössä. Katso ohje alta haitarista.

Kaarisairaalassa sijaitsevat KYSin kuumat toiminnot, kuten leikkaussalit, teho-osasto, vastasyntyneiden teho-osasto ja synnytyssalit. Laajennuksen lähtökohtana ovat olleet väestön tarpeet ja toimintatapojen uudistaminen. Paljon huomiota on kiinnitetty myös sairaala-automaatioon ja uuteen tekniikkaan. Kaarisairaala sijaitsee Puijon sairaala-alueella pyöreän pysäköintitalon läheisyydessä.

Kaarisairaalan palvelut

  • 1. kerros: Kirurgian, ortopedian (B 3212), fysiatrian ja naisten poliklinikat, IVF-laboratorio, endoskopiayksikkö sekä ravintola ja kahvila.
  • 2. kerros: Aikuisten, lasten ja vastasyntyneiden teho-osastot sekä naisten akuuttikeskus (esim. synnytykset)
  • 3. kerros: Leikkausyksikkö ja heräämö vastaanotto- ja kotiutustiloineen.
  • 4. kerros: Munuaispoliklinikka ja dialyysiosasto, äidinmaitokeskus ja välinehuolto

Ilmoittautuminen

  • Kaarisairaalassa ilmoittaudutaan ITTE-itseilmoittautumisautomaateilla, jotka sijaitsevat pääoven läheisyydessä valoaulassa
  • Näytä ensimmäiseksi ilmoittautumisautomaatin lukijalle viivakoodi Kela-kortistasi tai ajokortistasi
  • Jos sinulla ei ole mukana viivakoodillista asiakirjaa tai korttia (esim. KELA-kortti tai ajokortti), voit ilmoittautua henkilötunnuksesi avulla
  • Infopisteen osastonsihteerit opastavat tarvittaessa ilmoittautumisautomaatin käytössä
  • Katso ohje alta haitarista.

Sädesairaalassa annetaan sädehoitoa ja suonensisäistä lääkehoitoa. Siellä sijaitsevat myös syöpätautien poliklinikka, palliatiivisen hoidon poliklinikka, lääkehoitopoliklinikka 1 ja hematologian poliklinikka sekä sairaalan kappeli.

Ilmoittautuminen

Tullessasi sädehoitoyksikköön ensikäynnille, ilmoittaudu sihteerille ilmoittautumisluukulla. Sädehoidon jatkokäynneillä ilmoittaudut sormenjälkitunnisteella.

Poliklinikoille ilmoittaudut automaateilla. Automaatit sijaitsevat yksiköiden tuloauloissa. Katso 

Näytä ensimmäiseksi ilmoittautumisautomaatin lukijalle viivakoodi joko kutsukirjeestäsi, Kela-kortistasi tai ajokortistasi. Jos sinulla ei ole mukana viivakoodillista asiakirjaa tai korttia, voit ilmoittautua syöttämällä henkilöturvatunnuksesi automaattiin.

Henkilökunta ohjaa tarvittaessa automaatin käytössä. Katso ohje alta haitarista.

Yhteystiedot

Sädesairaala C, S-ovi (pääsisäänkäynti)
Kelkkailijantie 7

Käynti pääsairaalasta
Kävele pääaulasta K-aulan päähän ja nouse 2. kerrokseen, jossa on ovi Sädesairaalan sisäpihalle. Sisäpihalta kulje suoraan Kelkkailijantielle, käänny oikealle ja heti seuraavasta risteyksestä jälleen oikealle, Sädesairaalan pääovelle.

Pysäköinti
Asiakaspysäköinti on KYSin Sädeparkissa, Kelkkailijantie 9:ssä.

Kappeli
Kappeli sijaitsee Sädesairaalan (rak. 7) 2. kerroksessa, käynti T-oven kautta.

 

Neuvonta

Infopiste sijaitsee pääsairaalan pääaulassa ja on auki arkisin kello 7 - 17 ja viikonloppuisin ja juhlapyhinä kello 9 - 16. Infopiste auttaa muun muassa seuraavissa asioissa:

  • Yleinen neuvonta
  • Potilaiden osastokyselyt
  • Puhelujen välittäminen iltaisin ja viikonloppuisin
  • Pysäköintiasiat
  • Vierashuoneet

Pääsairaalan ja Kaarisairaalan sisääntuloauloissa ovat myös potilaiden ilmoittautumispisteet. Henkilökunta opastaa automaattien käytössä arkipäivisin. Pääsairaalan opastuspiste on auki ma-pe kello 7 - 15, Kaarisairaalan opastuspiste  ma-to kello 7 - 15 ja pe klo 7 - 13.

Naulakko ja löytötavarat

Vuodeosastojen potilashuoneissa on lukollinen vaatekaappi jokaiselle potilaalle. Muille sairaalan asiakkaille on maksuttomia, lukollisia kaappeja sairaalan pääaulassa. Löytötavaroita säilytetään neuvonnassa kuukauden ajan. Sen jälkeen ne toimitetaan Kuopion poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

Posti- ja pankkipalvelut

Postilaatikoita on Puijon sairaalan pääaulassa sekä ulkona pääsisäänkäynnin vieressä. Postin pakettiautomaatti sekä pankkiautomaatti löytyvät pääsairaalan aulasta.

Kahviot ja kaupat

Pääsairaalan aulassa toimii kaksi kahviota, Sanni ja Marleena. Ne tarjoavat herkullisia, mutta terveellisiä tuotteita - myös erityisruokavaliota noudattaville. Marleenassa tarjolla on myös lounasta. Myös Kaarisairaalan aulassa on kahvio.

Täyden palvelun kukkakauppa Kaunis Veera pääsairaalan aulassa tekee kauniit kukka-asetelmat osastoille ja kotiin. Kukkakaupasta saat myös yksilölliset hautavihkot ja -kukat sekä kukat häihin ja muihin juhliin. Tarjolla on lisäksi laaja valikoima lahjatarvikkeita sekä veikkauspalvelut.

OLKA-piste

Pääsairaalan aulassa toimii OLKA-piste, joka on avoinna ma-pe klo 10 - 14.

Ravintola

Omaisilla on mahdollisuus ruokailla sairaalan henkilöstöravintoloissa. Ruokailu on maksullista. Ravintola Hilima palvelee pääsairaalassa ja ravintola Kaarre Kaarisairaalassa.

Kappeli

Kappeli sijaitsee Sädesairaalan 2. kerroksessa, käynti T-oven kautta.

Yhteystiedot

Kahvio Marleena
p. 044 711 3743
Avoinna
ma-pe klo 7.30-17
la-su suljettu

Kauppa-kahvio Sanni
p. 044 711 3739
Avoinna:
ma-pe klo 9-16
la-su klo 11-16

Kukkakauppa Kaunis Veera
p. 044 711 3744
Avoinna:
ma-pe klo 9-16
la-su klo 11-16

Oiva elinkeinoviraston valvontatulokset

Ravintolat

Lounasravintola Hilima, Pääsairaala
Rak. 1, T-käytävä, 2. krs.
Avoinna ma-pe
Kahviopalvelut klo 8-14
Lounas klo 10-14

Lounasravintola Kaarre ja kahvio, Kaarisairaala
p. 044 426 0792
Avoinna ma-pe
Kahvio ma-to klo 7.30-15.00, pe klo 7.30-14.30
Lounas klo 10-14
Salaattibaari klo 9-14.00
Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä lounas ja kahviopalvelut lounaslinjastosta klo 11–13.
Aamupala ma-to klo 7.30-9.00, pe klo 7.30-9.30.

Maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortti, yleisimmät luottokortit ja MobilePay.

Puijon sairaalan asiakkaat voivat parkkeerata autonsa Kaarisairaalan edustalla sijaitsevaan pyöreään pysäköintitaloon tai Kelkkailijantie 9:ssä, Sädesairaalan yläpuolella, sijaitsevaan Sädeparkkiin. Pysäköintitaloissa pysäköinnin voi maksaa maksuautomaattiin käteisellä tai sirullisilla pankki- ja luottokorteilla.

Sairaala-alueella on rajoitetusti maksullisia avopysäköintipaikkoja. Esimerkiksi Puijon sairaalan pääoven läheisyydessä on pysäköintipaikkoja, jotka on tarkoitettu ainoastaan saattoliikenteelle. Maksimipysäköintiaika on puoli tuntia.

Pyöreän pysäköintitalon max ajokorkeus on 230 cm ja Sädeparkin max 220 cm. Matkailuautojen lyhytaikainen pysäköinti on mahdollista sairaala-alueen maksullisilla pysäköintimittaripaikoilla, pidempiaikaiseen pysäköintiin suositellaan Puijonlaaksontien varressa sijaitsevaa Puijon pesäpallostadionin pysäköintialuetta tai Suurmäentien varressa sijaitsevaa pysäköintialuetta.

Puijon sairaalan pyöreän pysäköintitalon pysäköintikapasiteetti voi olla ruuhka-aikoina hetkittäin riittämätön. Pysäköintitalon puomilta saadulla pysäköintikortilla voi ajaa maksutta ulos pysäköintitalosta 15 minuutin kuluessa. Pysäköintitilaa löytyy myös Sädeparkista, Kelkkailijantie 9:stä.

Liikkumisesteisen pysäköinti

Liikkumisesteisen pysäköintiluvalla saa ajoneuvon pysäköidä:

  • erikseen merkityille liikkumisesteisten pysäköintipaikoille
  • maksullisille paikoille ilman erillistä maksua
  • sellaiselle pysäköintipaikalle, jossa pysäköinnin enimmäisaikaa on liikennemerkein rajoitettu, rajoitusta pitemmäksi ajaksi

Ajoneuvo ei kuitenkaan saa häiritä muuta liikennettä.

Pyöreässä pysäköintitalossa sekä Sädeparkissa on liikkumisesteisten pysäköintipaikkoja. Ota valokuva liikkumisesteisen pysäköintikortistasi mukaasi sairaalaan; valokuvaa vastaan saat Pääsairaalan infosta, Kaarisairaalan infosta tai Sädesairaalan yksiköistä maksuttoman ulosajolipukkeen.

Pysäköintitalojen hinnasto

  • 30 min – 1 euro
  • 1 h – 2 euroa
  • 1 h 30 min – 3 euroa
  • 2 h – 4 euroa
  • Seuraavat 30 min 0,5 euroa/30 min.
  • 1 vrk (24 h) 13 euroa
  • Seuraavat alkavat vuorokaudet 6 euroa/vrk

Pysäköintikortti pitkäaikaispotilaille ja heidän omaisilleen

  • 37,20 € / 2vko tai 74,40 € / kk
  • Kortin voi ostaa kahdeksi viikoksi tai kuukaudeksi kerrallaan Puijon Pääsairaalan infosta
  • Kortti on tarkoitettu pitkäaikaispotilaille, kuten dialyysipotilaille ja pitkäaikaissairaiden lapsipotilaiden vanhemmille

Pysäköintitalot omistaa ja niiden toiminnasta huolehtii Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tytäryhtiö Kiinteistö Oy Mustinlampi.

Puijon sairaalassa potilaat voivat ilmoittautua vastaanotolle itseilmoittautumisautomaateilla Pääsairaalan, Sädesairaalan ja Kaarisairaalan aulatiloissa. Poikkeuksena ovat kliinisen fysiologian, isotooppilääketieteen ja neurofysiologian sekä röntgenin vastaanotot, joille ilmoittaudutaan yksiköiden omilla automaateilla Pääsairaalan 2. kerroksessa.

1. Lue viivakoodi KELA-kortista tai ajokortista.


 

2. Vaihtoehtoisesti voit myös kirjoittaa henkilötunnuksesi automaattiin käsin.


 

3. Automaatti näyttää seuraavaksi yhteystietosi. Tarkista, että ne ovat ajan tasalla. Otathan yhteyttä ilmoittautumisen henkilökuntaan, jos tiedoissasi on muutoksia! Siirry eteenpäin valitsemalla Seuraava.


 

4. Automaatti näyttää nyt Sinulle KYSissä varatun ajan / ajat. Mikäli sinulle on varattu useampi vastaanottoaika samalle päivälle, voit ilmoittautua niihin kaikkiin samalla kertaa. Poikkeuksena on kliinisen fysiologian, isotooppilääketieteen ja neurofysiologian sekä röntgenin ilmoittautuminen, joka on tehtävä aina pääsairaalan 2. kerroksessa näiden yksiköiden omilla automaateilla. Hyväksy valintasi painamalla Seuraava.

5. Saat automaatista tulosteen, josta näet vastaanoton sijainnin sairaala-alueella sekä kutsunumeron, jolla Sinut kutsutaan vastaanotolle. Voit nyt siirtyä vastaanoton odotustiloihin. Tervetuloa KYSiin!