Hoitopalvelut suu- ja leukasairaudet banneri

Röntgenkuva käsissä

Suu- ja leukasairauksien palvelut

Suu- ja leukasairauksien palvelut

Suu- ja leukasairauksien palveluissa hoidetaan kaikkien hammaslääketieteen erikoisalojen potilaita. Potilaat tulevat klinikalle sairaalasta, lähetteellä perusterveydenhuollosta ja nykyisin myös potilaan valinnanvapauden perusteella muista erikoissairaanhoidon yksiköistä. Klinikka tarjoaa laadukasta hoitoa ja erikoisosaamista asiantuntevalla henkilökunnalla.

Suu- ja leukasairauksien palveluihin kuuluvat

* monisairaiden riskipotilaiden suun alueen toimenpiteet

* suun limakalvosairauksien diagnostiikka ja hoito

* leukojen alueen kehityshäiriöiden ja purentavirheiden diagnostiikka ja hoito

* purentaperäisten kasvo- ja leukakipujen diagnostiikka ja hoito

* leukanivelkirurgia

* hammasperäisten infektioiden hoito

* suu-, leuka- ja kasvovammojen hoito

* suusyöpäpotilaiden hoito ja kuntoutus

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Suu- ja leukasairauksien poliklinikka

Voit ottaa yhteyttä suu- ja leukasairauksien poliklinikalle puhelimitse.

Normaalit aukioloajat

Suu- ja leukasairauksien poliklinikka
  • Maanantai - Perjantai 09:00 - 12:00

Lisätiedot

Hammaslääketieteen opetusklinikka

Hammaslääketieteen opetusklinikan puhelinasiointi.

Lisätiedot

Hammaslääketieteen opetusklinikka

Hammaslääketieteen opetusklinikalla Canthiassa tapahtuu hammaslääkäriksi opiskelevien kliinisen vaiheen opetus. Myös erikoishammaslääkärikoulutus on osa klinikan toimintaa. Klinikka toimii yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa.

Osoite

Itä-Suomen yliopisto, Canthia, D-porras

Yliopistonranta 1 C, 70211 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

* Suu- ja leukasairauksien poliklinikka, Puijon sairaala, Pääsairaala, B, 1. kerros

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin

* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä

* antaa biopankkisuostumuksen

* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.

Lisätiedot

Hoidot ja tutkimukset tietoa KYSistä