Anna palautetta painike

Anna palautetta

Sirry Oma Kysiin painike

Siirry OmaKYSiin

Kielivalikko

Korva-, nenä- ja kurkkutautien palvelut

Potilaat tulevat korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalle lääkärin lähetteellä. Erikoisosaamistamme ovat vaativien nenän ja sivuonteloiden sairauksien, allergisen ja työperäisen nuhan, pään ja kaulan alueen syövän sekä korvasairauksien tutkimus ja hoito.

Polikliininen hoito

Lähetteen perusteella erikoislääkäri huomioi kiireellisyyden ja suunnittelee mahdolliset tutkimukset. Suuri osa potilaiden terveysongelmista, esimerkiksi nuha, monet tulehdussairaudet ja kuulo-ongelmat, voidaan hoitaa poliklinikalla. Tavallisimmat syyt päivystyskäynteihin ovat nenäverenvuodot, kurkkupaiseet ja kasvovammat.

Kuulo- ja tasapainohäiriöt

Poliklinikalla hoidetaan potilaita, jotka tarvitsevat lääkärin määräämiä kuuloon ja huimaukseen liittyviä tutkimuksia tai kuulonkuntoutusta. Tutkimuksiin tarvitaan lääkärin lähete. Potilaat, joilla on kuulokoje, voivat olla suoraan yhteydessä audionomiin.

Poliklinikalla

* tehdään lasten ja aikuisten kuulontutkimuksia

* toteutetaan eri-ikäisten potilaiden kuulokojesovitukset

* tutkitaan ja hoidetaan huimauspotilaita

* valmistetaan ja huolletaan kuulokojeen korvakappaleita

* tutkitaan ja annetaan kuntoutusta sisäkorvaistutepotilaille

Leikkaukset ja vuodeosastohoito

Pääosa leikkauksista tehdään päiväkirurgisesti, jolloin potilas tulee sairaalaan leikkauspäivänä ja kotiutuu saman päivän kuluessa. Vuodeosastohoitoa tarvitsevat aikuispotilaat hoidetaan aistinelinsairauksien osastolla ja alle 16-vuotiaat lapsipotilaat lasten ja nuorten osastolla. Osastohoidon tarve on hoitomenetelmien kehittyessä vähentynyt huomattavasti aiempaan aikaan verrattuna, ja potilaat pyritäänkin kotiuttamaan mahdollisimman pian heti voinnin niin salliessa.

Yleisimmät leikkausta vaativat sairaudet ovat

* nielurisojen ja kitarisan sairaudet

* nenän sivuonteloiden tulehdussairaudet

* pään ja kaulan alueen kasvaimet

* eräät tulehdukselliset ja kuuloa huonontavat korvasairaudet

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Audionomi

Audionomiin voit ottaa yhteyttä puhelimitse.

Lisätiedot

Korva-, nenä- ja kurkkutautien leikkausjonotiedustelut

Leikkausaikoja koskeviin tiedusteluihin vastataan maanantaista perjantaihin.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 09:00 - 14:00

Lisätiedot

Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka

Voit olla yhteydessä korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikkaan puhelimitse soittoaikoina.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 09:00 - 12:00

Lisätiedot

Kuulolaitehuolto

Kuulolaitehuoltoon voit ottaa yhteyttä arkipäivinä.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:00

Lisätiedot

Aistinelinsairauksien osasto

Tiedustelut. Voit olla yhteydessä aistinelinsairauksien osastoon puhelimitse.

Normaalit aukioloajat

Auki 24/7

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

* Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka, Puijon sairaala, Pääsairaala, A, 1. kerros * Aistinelinsairauksien osasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, D, 4. kerros (aikuiset) * Kuulolaitehuolto (Istekki), Puijon sairaala, Pääsairaala, C, T-käytävä, 1. kerros * Lasten ja nuorten osasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, ovi AE, R, 2. kerros

Palvelun aukioloajat
Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka
  • Maanantai - Perjantai 07:30 - 15:30
Lasten ja nuorten osasto Auki 24/7
Kuulolaitehuolto
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:00

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin

* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä

* antaa biopankkisuostumuksen

* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.

Lisätiedot