Anna palautetta painike

Anna palautetta

Sirry Oma Kysiin painike

Siirry OmaKYSiin

Kielivalikko

Plastiikkakirurgian palvelut

Plastiikkakirurgian palveluissa hoidamme erilaisia rintarauhasen sairauksia syntymävioista ja tulehduksista kasvaimiin. Rintasyöpäpotilaan hoidon kokonaisuudesta vastaa moniammatillinen työryhmä, mutta rintasyövän kirurgisen hoidon suunnittelee ja toteuttaa plastiikkakirurgi.

Pehmytkudoksen syövän eli sarkooman hoito on alueellamme keskittynyt plastiikkakirurgian yksikköön ja hoito suunnitellaan moniammatillisessa ryhmässä kuten rintasyövänkin hoito. Yksikössä leikataan paljon myös ihosyöpiä ja korjataan kudospuutoksia.

Plastiikkakirurgian ja ihotautien yhteisellä vuodeosastolla on 16 sairaansijaa. Henkilökunnalla on erityisosaamista haavojen, palovammojen, vaikeiden tulehdusten ja ihotautien hoidossa.

Vuodeosasto toimii yhteisissä tiloissa urologian osaston kanssa. Osastolla on yhteinen hoitohenkilökunta, joka on perehtynyt molempien erikoisalojen hoitotyöhön. Oman henkilökunnan lisäksi osastoilla on lääketieteen ja terveydenhuollon opiskelijoita. Syövänhoidosta ja plastiikkakirurgian vaikutuksista terveyteen teemme tieteellistä tutkimusta.

Yksikkö vastaa myös KYSin erityisvastuualueen mikrokirurgisista korjausleikkauksista ja pehmytkudossyöpien hoidosta. Plastiikkakirurgipalvelut ovat saatavilla vuorokauden ympäri.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Kirurgian poliklinikka

Voit ottaa yhteyttä poliklinikalle ajanvarausasioissa ja leikkausjonotiedusteluissa.

Normaalit aukioloajat

Puhelinpalveluajat
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 14:00
Leikkausjonotiedustelut, osastonsihteeri
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 14:00

Lisätiedot

Plastiikkakirurgia syöpähoitaja

Yhteydenotot plastiikkakirurgia syöpähoitajaan.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 14:00

Lisätiedot

Plastiikkakirurgian leikkaushoidonsuunnittelija

Asiakkaiden puhelinasiointi plastiikkakirurgian leikkaushoidonsuunnittelijalle, leikkausjonossa olevien potilaiden terveydentilaan liittyvissä asioissa.

Normaalit aukioloajat

Hoidonsuunnittelija
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 14:00
Hoidonsuunnittelun sihteeri
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 14:00

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

* Kirurgian poliklinikka, Puijon sairaala, Kaarisairaala, K, 1. kerros * Plastiikkakirurgian ja ihotautien osasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, D, 4. kerros