Banneri: sivut

KYS Psykiatriatalo_näkymä Puijonlaaksontielle banneri.jpg

Murupolku

Sisältöjulkaisija

Uutinen

Osallistu uuden Psykiatriatalon nimikilpailuun

28.10.2022
Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) pääsairaalan yhteyteen rakennettava Psykiatriatalo integroi nuorten ja aikuisten mielenterveyspalvelut toimivaksi kokonaisuudeksi Kuopion alueella. Uudisrakennuksen rakentaminen alkoi kevättalvella ja toiminta uusissa tiloissa käynnistyy alkuvuodesta 2024. ...
Lue lisää
28.10.2022 Uutinen

Osallistu uuden Psykiatriatalon nimikilpailuun

Teksti: Heli Ikäheimo Kuva: Raami Arkkitehdit Oy.

Havainnekuva Psykiatriatalosta. Näkymä Puijonlaaksontieltä.

Havainnekuva Psykiatriatalosta. Näkymä Puijonlaaksontieltä.

Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) pääsairaalan yhteyteen rakennettava Psykiatriatalo integroi nuorten ja aikuisten mielenterveyspalvelut toimivaksi kokonaisuudeksi Kuopion alueella. Uudisrakennuksen rakentaminen alkoi kevättalvella ja toiminta uusissa tiloissa käynnistyy alkuvuodesta 2024.

Sairaanhoitopiiri haastaa nyt kaikkia keksimään uudelle rakennukselle nimen. Paras nimi-idea palkitaan 100 euron arvoisella ravintolalahjakortilla. Voit halutessasi keksiä montakin nimiehdotusta. Jos kilpailuun jätetään monta samaa parhaaksi valittavaa nimiehdotusta, arvotaan palkinnon voittaja niiden joukosta. 

Kilpailuaikaa on 20.11.2022 saakka. Tieto voittajasta julkaistaan loppuvuodesta.

Osallistu nimikilpailuun täyttämällä sähköinen lomake.

Katso lisää kuvia kuvapankista.

Lisätietoja: hankejohtaja Menna Kärnä, p. 044 717 6838, etunimi.sukunimi@kuh.fi

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Menna Kärnä kiinteistöhallinnon hankejohtajaksi

14.10.2022
KYSin kiinteistöhallinnon hankejohtajana on aloittanut syyskuun puolivälissä TtM Menna Kärnä.    Aiemmin Kärnä on työskennellyt suunnittelukoordinaattorin tehtävissä sairaalarakennushankkeissa KYSissä ja Pohjois-Karjalan keskussairaalassa. Kärnä on toiminut myös sairaanhoitajana...
Lue lisää
14.10.2022 Uutinen

Menna Kärnä kiinteistöhallinnon hankejohtajaksi

KYSin kiinteistöhallinnon hankejohtajana on aloittanut syyskuun puolivälissä TtM Menna Kärnä


 

Aiemmin Kärnä on työskennellyt suunnittelukoordinaattorin tehtävissä sairaalarakennushankkeissa KYSissä ja Pohjois-Karjalan keskussairaalassa. Kärnä on toiminut myös sairaanhoitajana Pohjois-Karjalan keskussairaalassa ja Joensuun terveyskeskussairaaloissa eri osastoilla ja poliklinikoilla sekä somatiikalla että psykiatrialla. Lisäksi hän on ollut mukana erilaisissa terveyspalveluiden suunnitteluun, johtoon ja kehittämiseen liittyvissä tehtävissä.

Kiinteistöhallinnon hankejohtajan tehtävänä on vuoden alussa käynnistyvän Pohjois-Savon hyvinvointialueen rakennushankkeiden toiminnallisen suunnittelun johtaminen. Hankejohtaja vastaa rakennusprojektien tarveselvityksistä, hankesuunnittelusta ja niiden toteutumisesta sekä ohjaa rakennushankkeiden eri työryhmien välistä yhteistyötä organisaation strategian suuntaisesti. Työhön kuuluu myös toiminnallisen suunnittelun ja toiminnan kehittäminen huomioiden asiakaslähtöiset hoito- ja palveluprosessit. Lisäksi hän johtaa tilojen käyttäjien ja tilasuunnittelun välistä yhteistyötä sekä edustaa tilaajaa eri rakennushankkeiden ohjaus- ja johtoryhmissä.

- Olemme kaikki uuden edessä hyvinvointialueelle siirryttäessä ja odotan innokkaana ja toiveikkaana päästä kehittämään työtäni ja toiminnallista suunnittelua maakunnan tasoisesti laajentuen nyt erikoissairaanhoidosta myös muille toimialueille. Olen todella iloinen ja onnellinen mahdollisuudesta edetä urallani ja tehdä töitä edelleen toiminnallisen suunnittelun parissa, jota olen saanut tehdä jo yli 13 vuoden ajan, Kärnä toteaa.

Hankejohtajan tehtävä tuli avoimeksi, kun KYS uudistuu -hankkeen hankejohtaja Kirsi Leivonen valittiin Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi. 

Yhteystiedot: hankejohtaja Menna Kärnä, p. 044 717 6838, etunimi.sukunimi@kuh.fi

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Psykiatriatalon runko nousemassa - varovaisuutta työmaan ympäristössä

14.10.2022
KYS Psykiatriatalon elementtiasennukset ovat parhaillaan käynnissä Puijon sairaalan tontilla korkeiden tornitalojen vieressä sijaitsevalla työmaalla. Kahdessa lohkossa asennettavan rungon asennustyöt käynnistyivät elokuussa 2022. Runkoelementit toimittaa Pielisen Betoni Outokummun tehtaalta ja...
Lue lisää
14.10.2022 Uutinen

Psykiatriatalon runko nousemassa - varovaisuutta työmaan ympäristössä

Teksti: Heli Ikäheimo

KYS Psykiatriatalon elementtiasennukset ovat parhaillaan käynnissä Puijon sairaalan tontilla korkeiden tornitalojen vieressä sijaitsevalla työmaalla.

Kahdessa lohkossa asennettavan rungon asennustyöt käynnistyivät elokuussa 2022.

Runkoelementit toimittaa Pielisen Betoni Outokummun tehtaalta ja seinäelementit toimittaa MH-Betoni Toivakasta. Elementtiasennukset toteuttaa kuopiolainen Tehoja Oy.
 


 

Elementtitoimituksista ruuhkaa Puijonlaaksontien pohjoisessa liittymässä

Työmaaliikenne hoidetaan Puijonlaaksontien pohjoisen liittymän kautta, minkä johdosta liikenne on lisääntynyt merkittävästi pohjoisessa liittymässä, Kaarisairaalan takana kulkevalla tiellä sekä Kelkkailijantiellä.

- Runko koostuu noin 3 500:sta betonielementistä, joten puolisen tuhatta rekka-autokuormallista kulkee työvaiheen aikana pohjoisesta liittymästä sisään ja päivittäinkin kymmeniä autoja, kertoo rakennuttajainsinööri Reino Pyy kiinteistöhallinnosta.

Alueella liikkuvia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Rakennuksen runko valmistuu kokonaisuudessaan maaliskuussa 2023.


 


 

Yhdystunnelin rakennustyöt käynnistymässä rakennus 6:n piha-alueella

Kaarisairaalan ja psykiatriatalon välisen yhdystunnelin osalta rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Marraskuun alussa on käynnistymässä tunnelityön toinen vaihe, jolla on vaikutuksia jalankulkuliikenteeseen rakennus 6:n piha-alueella. Myös liikkumisesteisten pysäköintipaikat poistuvat rakennus 6:n edestä työmaan etenemisen vuoksi ja korvaavat paikat ovat pyöreässä pysäköintitalossa. Alueella liikkuvia pyydetään seuraamaan opasteita ja noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Tunnelityöt saadaan piha-alueen osalta valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä. Pihojen pintarakenteiden korjaus toteutetaan kesällä 2023.

Lisätietoja: KYS kiinteistöhallinto, rakennuttajainsinööri Reino Pyy, p. 044 717 6062

Valokuvat: työnjohtaja Ville Fyhr, Rakennustoimisto K. Tervo Oy.

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Uutta Psykiatriataloa jo odotellaan

22.6.2022
Sairaanhoitajat Erika Tikkanen ja Markus Valkeapää työskentelevät nuorisopsykiatrisella akuuttiosastolla Julkulan vanhassa sairaalassa. Molemmat saivat vakituiset sairaanhoitajan toimet viime vuonna ja odottavat nyt innokkaasti, että pääsevät työskentelemään uudessa Psykiatriatalossa.  -...
Lue lisää
22.6.2022 Uutinen

Uutta Psykiatriataloa jo odotellaan

Sairaanhoitajat Erika Tikkanen ja Markus Valkeapää työskentelevät nuorisopsykiatrisella akuuttiosastolla Julkulan vanhassa sairaalassa. Molemmat saivat vakituiset sairaanhoitajan toimet viime vuonna ja odottavat nyt innokkaasti, että pääsevät työskentelemään uudessa Psykiatriatalossa. 

- Psykiatriatalo antaa paljon mahdollisuuksia. On hyvä asia, että palvelut ja yhteistyötahot ovat saman katon alla tulevaisuudessa, toteavat Markus Valkeapää  ja Erika Tikkanen.  


Sairaanhoitajat Markus Valkeapää ja Erika Tikkanen odottavat uuden Psykiatriatalon valmistumista. 
 

Uusilta tiloilta odotetaan etenkin sitä, että tilat ovat terveet ja turvalliset. Nykyisissä tiloissa Julkulan sairaalassa henkilökunta on oireillut huonon sisäilman takia. 

Uusien tilojen suunnittelussa henkilökunnan tarpeita on kuunneltu herkällä korvalla. Ja itseasiassa Psykiatriatalo-projektissa tilat on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä niiden tulevien käyttäjien kanssa. Tehdyt tilasuunnitelmat on tarkastettu yhdessä mm. virtuaalilasien ja mallihuoneen avulla. 

Erika Tikkasen mieleistä hienointa uudessa talossa on tilojen antamat mahdollisuudet kehittää toimintaa.

 – Sijainti pääsairaalan läheisyydessä tuo potilaiden hoitoon omat hyvät puolensa, esimerkiksi somaattisten tutkimusten teko on helpompaa. Myös hoitoon ohjautuminen tapahtuu lähempää. Yhteistyö eri toimijoiden kesken helpottuu, kun toimitaan saman katon alla, Tikkanen kertoo. - Potilaiden näkökulmasta positiivista ovat yhden hengen huoneet. Psykiatriatalon uudet tilat mahdollistavat entistä yksilöllisemmän ja potilaslähtöisemmän hoidon, Tikkanen lisää.  

Tulevaisuuteen uudessa Psykiatriatalossa suhtaudutaan avoimin ja odottavin mielin. Ainoa huonompi puoli on Julkulan sairaalan läheisen luonnon ja monimuotoisten ulkoilumaastojen menetys. Hienoja ulkoilumaastoja ei uusiin tiloihin pystytä luomaan, mutta potilaiden hyvinvointia pyritään lisäämään esimerkiksi katetulla kattoterassilla, jonne sijoitetaan kasveja ja viihtyisiä oleskelutiloja.  

 

Nykyiset palvelut on hajautettu

Kuopion nuoriso- ja aikuispsykiatrian palvelut ovat tällä hetkellä hajautettuna eri toimipisteisiin. Nuorisopsykiatrista hoitoa tarjotaan Julkulan sairaalassa ja Siilinjärvellä, lisäksi joitakin nuorisopsykiatrisia palveluja on tarjolla myös Alavan sairaalan poliklinikan tiloissa ja Viestikadulla. Aikuisten psykiatrisia palveluja tuotetaan tätä nykyä Kuopion psykiatrian keskuksessa, Siilinjärvellä ja Puijon sairaalassa. 

Etenkin Julkulan vanhan sairaalan tilat ovat epäkäytännölliset ja nykyisen psykiatrisen hoidon vaatimuksiin huonosti soveltuvat. Tarvetta uusille ja keskitetysti Puijon kampusalueella sijaitseville tiloille siis on. 

Rakenteilla oleva Psykiatriatalo KYSin kampusalueella kokoaa valmistuessaan vuoden 2024 alussa sekä nuoriso- että aikuispsykiatriset palvelut yhden katon alle.  

Teksti: KYS kiinteistöhallinto Kristiina Nerg
Kuva: KYS psykiatria Sami Tuominiemi

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Hankejohtaja Kirsi Leivonen lähtee Pohjois-Karjalaan

20.6.2022
KYS uudistuu -hankkeen hankejohtaja Kirsi Leivonen on valittu Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi.  Hankejohtaja Kirsi Leivonen (kuva. Antti Pitkäjärvi, Siun sote) Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi haki 11 hakijaa. Lopullisen päätöksen valinnasta teki...
Lue lisää
20.6.2022 Uutinen

Hankejohtaja Kirsi Leivonen lähtee Pohjois-Karjalaan

KYS uudistuu -hankkeen hankejohtaja Kirsi Leivonen on valittu Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi. 


Hankejohtaja Kirsi Leivonen (kuva. Antti Pitkäjärvi, Siun sote)

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi haki 11 hakijaa. Lopullisen päätöksen valinnasta teki Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuusto keskiviikkona 15.6. 

Uuteen tehtävään hankejohtaja Kirsi Leivonen siirtyy 15.8. alkaen. Uutta vetäjää KYS uudistuu -hankkeelle ryhdytään etsimään pikaisella aikataululla. 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Psykiatriatalon taiteilijavalinnat on tehty

17.6.2022
KYS Uudistuu -hankkeen ohjausryhmä hyväksyi 26.4.2022 kokouksessaan KYS Psykiatriatalo -projektin taiteilijavalinnat. Osa KYS Psykiatriatalo -projektin rakennuskustannuksista ohjataan odotusauloihin ja osastojen olohuoneisiin hankittaviin taideteoksiin. Taiteilijavalinnoissa painotettiin...
Lue lisää
17.6.2022 Uutinen

Psykiatriatalon taiteilijavalinnat on tehty

Teksti: Henna Hietainen

KYS Uudistuu -hankkeen ohjausryhmä hyväksyi 26.4.2022 kokouksessaan KYS Psykiatriatalo -projektin taiteilijavalinnat. Osa KYS Psykiatriatalo -projektin rakennuskustannuksista ohjataan odotusauloihin ja osastojen olohuoneisiin hankittaviin taideteoksiin.

Taiteilijavalinnoissa painotettiin tekijöitä, jotka ilmaisevat taiteellaan tavalla tai toisella luontosuhdetta. Taiteilijoiksi on valittu Antti Hakkarainen (s. 1985 Nurmes), Kristiina Uusitalo (s. 1959 Sulkava), Samuli Heimonen (s. 1975 Saarijärvi), Satu Laurel (s. 1983 Kajaani), Tuula Lehtinen (s. 1956 Tampere) ja Yuichiro Sato (s. 1979 Japani, asuu Laukaassa).


Antti Hakkarainen maalaa realistisia maisemia usein suoraan luonnossa. Maalauksiin sisältyy abstrakteja siveltimenvetoja, joka yhdistää perinteisen maisemamaalauksen urbaaniin ilmaisuun.


Kristiina Uusitalo on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti menestynyt pitkän linjan taiteilija, jolla on paljon kokemusta myös julkisesta taiteesta.
 


Samuli Heimonen valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2008, jonka jälkeen hän on vakiinnuttanut asemansa Suomen kuvataidekentällä. Heimosen viimeisin julkinen teos oli Petäjäveden kirkon lehterimaalaukset (2020). 
 


Satu Laurel maalaa ikkunoita leikkisiin luontoaiheisiin ja utopistisiin maailmoihin. Teokset ovat värikylläisiä ja täynnä yksityiskohtia. 
 


Tuula Lehtinen on monipuolinen ja pitkän linjan taiteen ammattilainen, joka on hyödyntänyt julkisissa teoksissaan esimerkiksi mosaiikkitekniikkaa.
 


Yuichiro Sato saapui työskentelemään Järvilinnan taiteilijaresidenssiin Keski-Suomeen vuonna 2016. Taiteilija ihastui suomalaiseen luontoon ja on siitä lähtien tutkinut pikkutarkoissa piirustuksissaan muun muassa vanhoja puita ja metsää.

Taiteilijavalinnoissa hyödynnettiin kutsumenettelyä. KYSin moniammatillisessa taidetyöryhmässä esiteltiin kaikkiaan 12 taiteilijaa, joista työryhmä äänesti jatkoon kuusi taiteilijaa. Ehdotukset esiteltiin KYS Uudistuu -hankkeen ohjausryhmälle hyväksyttäväksi. KYS Uudistuu -hankkeen ohjausryhmä piti hyvänä sitä, että joukossa on sekä nuoria että ammatillisesti jo pitkälle ehtineitä ja menestyneitä taiteilijoita, naisia ja miehiä.

Valinnoissa pääpaino oli KYS Psykiatriatalo -projektin taideohjelman mukaisesti etsiä Savo-Karjalan alueella vaikuttavia tai syntyneitä taiteilijoita, mutta hakua laajennettiin myös valtakunnalliseksi taidenäkökulma pääosassa. Tarkoituksena on saada laadukas ja Psykiatriataloon sopiva lopputulos. Valtakunnallisiin taiteilijoihin päädyttiin osittain siksi, että KYS Uusi Sydän -projektissa työllistetään parhaillaan paikallisia taiteilijoita.

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Psykiatriatalon louhintatyöt käynnistyivät

21.4.2022
Psykiatriatalon rakentaminen on käynnistymässä. Kahdeksankerroksinen uudisrakennus rakennetaan KYSin kampusalueen pohjoispuolelle muiden sairaalarakennusten läheisyyteen. Uudisrakennus valmistuu alkuvuonna 2024.  Rakentamista edeltävät maanrakennustyöt ovat jo käynnistyneet. Varsinaiset...
Lue lisää
21.4.2022 Uutinen

Psykiatriatalon louhintatyöt käynnistyivät

Psykiatriatalon rakentaminen on käynnistymässä. Kahdeksankerroksinen uudisrakennus rakennetaan KYSin kampusalueen pohjoispuolelle muiden sairaalarakennusten läheisyyteen. Uudisrakennus valmistuu alkuvuonna 2024. 

Rakentamista edeltävät maanrakennustyöt ovat jo käynnistyneet. Varsinaiset louhintatyöt alkoivat työmaalla tiistaina 19.4. Töiden arvioidaan kestävän 30.9.2022 saakka. 


 

Työmaa-alue ympyröity punaisella. 

Louhintatöihin liittyvät räjäytykset alkavat maanantaina 25.4. Räjäytykset tapahtuvat sovitusti arkisin: 

• klo 9

• klo 11

• klo 13

• klo 15

• klo 17

Räjäytysten aikana henkilö- ja ajoneuvoliikenne työmaan läheisyydessä olevilla kulkuteillä pysäytetään alueelle asetettujen vartiomiesten toimesta. Räjäytyksestä varoitetaan tihenevällä varoitusäänellä. 

Louhintatyö aiheuttaa jonkin verran liikennehäiriöitä KYSin pohjoisen liittymän läheisyydessä ja Puijonlaaksontiellä lisääntyvän raskaan liikenteen takia. Alueella liikkujia pyydetään seuraamaan opastuksia ja liikennemerkkejä turvallisen liikkumisen varmistamiseksi. 

Lisätiedot: 

rakennustyön valvoja Petri Karppinen, puh. 044 717 8641, s-posti petri.karppinen@kuh.fi, KYS Psykiatriatalo -projekti

työnjohtaja Leo Matfeinen, s-posti leo.matfeinen@rakentajatervo.fi, Rakennustoimisto K. Tervo Oy


 

Kaikki ajankohtaiset

Tapahtuma

Psykiatriatalon rakentaminen KYSin pääsairaalan yhteyteen alkaa

24.2.2022
Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ja kumppanit allekirjoittivat Psykiatriatalon urakoitsijasopimukset 23. helmikuuta 2022. Tämä käynnistää koko maakuntaa palvelevan Psykiatriatalon rakentamisen Kuopion yliopistollisen sairaalan tontille. Psykiatriatalo tarjoaa nykyaikaiset, turvalliset ja toimivat...
Lue lisää
24.2.2022 Tapahtuma

Psykiatriatalon rakentaminen KYSin pääsairaalan yhteyteen alkaa

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ja kumppanit allekirjoittivat Psykiatriatalon urakoitsijasopimukset 23. helmikuuta 2022. Tämä käynnistää koko maakuntaa palvelevan Psykiatriatalon rakentamisen Kuopion yliopistollisen sairaalan tontille.

Psykiatriatalo tarjoaa nykyaikaiset, turvalliset ja toimivat tilat potilaille, heidän läheisilleen ja potilaita hoitavalle henkilökunnalle. Psykiatriataloon sijoittuvat nuorten ja aikuisten vaativan tason mielenterveyspalvelut, jotka tällä hetkellä ovat hajallaan eri toimipisteissä, osin hyvin vanhoissa tiloissa.

– Pohjois-Savo on Suomen sairastavin alue. Siitä kielii, että pohjoissavolaisista on eniten Suomessa ihmisiä työkyvyttömyyseläkkeellä mielen pahoinvoinnin takia. Mielenterveyden häiriöiden ehkäisyllä, varhaisella toteamisella ja laadukkaalla hoidolla on kansanterveydellisiä ja -taloudellisia vaikutuksia, toteaa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet.

Tolletin mukaan nuorten ja aikuisten vaativan psykiatrisen hoidon keskittäminen Kuopiossa yliopistosairaalan kampukselle on linjassa kansallisen mielenterveysstrategian kanssa. Strategian lähtökohta on mielenterveyden kokonaisvaltainen huomioiminen yhteiskunnassa.

– Psykiatriatalon palveluja tuotetaan myös tulevaisuudessa koko Pohjois-Savon hyvinvointialueen asiakkaiden parhaaksi.

Potilaslähtöisyys toiminnan ja suunnittelun keskiössä

Psykiatriataloon tulee kahdeksan kerrosta, joissa toimivat aikuis- ja nuorisopsykiatrian poliklinikat ja vuodeosastot. Vuodeosastoilla on 77 sairaansijaa. Potilashuoneet ovat yhden hengen huoneita. Lisäksi rakennukseen sijoittuvat sairaalakoulu ja Kuopion kaupungin toimintoja.

– Etenkin potilaslähtöisyys korostuu uuden Psykiatriatalon toiminnassa ja tilasuunnittelussa. Hoitajien välitön hoitotyö potilaan luona lisääntyy, kertoo mielenterveyden ja hyvinvoinnin palvelukeskusjohtaja Paula Ollonen.

– Psykiatriatalon sijainti KYSin kampuksella parantaa ja lisää somatiikan eri erikoisalojen ja psykiatrian välistä yhteistyötä. Näin psykiatriset potilaat ovat tasavertaisemmassa asemassa muiden erikoisalojen potilaiden kanssa. Lisäksi päivystysprosessi keskitetään nykyisestä hajautetusta mallista, jatkaa Ollonen.

Psykiatriatalon rakennuttaja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ja kumppanit allekirjoittivat sopimukset 23. helmikuuta 2022. Hankkeen pääurakoitsija on useita sairaalarakennuksia Itä-Suomeen rakentanut Rakennustoimisto K. Tervo. Are Oy vastaa ilmanvaihto-, putki- ja sähköurakoista. Rakennusautomaatiourakoitsija on Fidelix Oy.


Kuvassa sopimuksia allekirjoittavat sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet ja kiinteistöjohtaja Petri Pyy. Taustalla seisovat Are Oy:n aluejohtaja Aapo Toivainen ja liiketoimintajohtaja Ari Kinnunen. 

Kuvassa vasemmalta kiinteistöjohtaja Petri Pyy, liiketoimintajohtaja Ari Kinnunen Are Oy:stä, sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet, toimitusjohtaja Jussi Hämäläinen Rakennustoimisto K. Tervo Oy:stä ja aluepäällikkö Heikki Kauppinen Fidelix Oy:stä. 

 

Uudisrakennus on 16 000 bruttoneliömetriä. Tämän lisäksi rakennusurakkaan kuuluu yhdystunnelin rakentaminen Psykiatriatalon ja Kaarisairaalan välille. Hankkeen kustannusarvio on 48,15 miljoonaa euroa.

 

Rakentamista edeltävät valmistelutyöt tontilla ovat käynnissä. Rakentaminen alkaa maaliskuussa louhinta- ja maanrakennustöillä. Psykiatriatalo valmistuu keväällä 2024.

 

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi Psykiatriatalo-projektin hankesuunnitelman 15.6.2020. Investoinnin vaatima poikkeuslupa Sosiaali- ja terveysministeriöstä saatiin 7.1.2021. Rakennuslupa sai lainvoiman 30.12.2021.

 

Lisätietoja:

- Kiinteistöjohtaja Petri Pyy, puh. 044 717 9715, petri.pyy@kuh.fi

- Hankejohtaja Kirsi Leivonen, puh. 044 717 4477, kirsi.leivonen@kuh.fi 

- Sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet, puh. 044 717 4000, jan.tollet@kuh.fi 

- Palvelukeskusjohtaja Paula Ollonen, puh. 044 717 9423, paula.ollonen@kuh.fi 

Kaikki ajankohtaiset