Murupolku

Esittely

Esittely

KYSin kampusalueelle sijoittuva Psykiatriatalo tarjoaa alueen väestölle laadukkaita erikoissairaanhoidon mielenterveyspalveluja. Uusi Psykiatriatalo keskittää kaikki Kuopion alueen nuorten ja aikuisten erikoissairaanhoidon mielenterveyspalvelut saman katon alle vuonna 2024.

KYS Psykiatriatalo -projekti on osa KYS Uudistuu –hanketta.  KYS Uudistuu –hankkeen tavoitteena on varmistaa yliopistollisen sairaalan jatkuva toiminnallinen uudistuminen ja asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen osana toimitilojen uudisrakentamista ja peruskorjaamista. 

Psykiatriatalo-projektissa rakennetaan vuosien 2022–2024 aikana uudisrakennus, joka on laajuudeltaan arviolta 16.000 brm2. Projektin kustannusarvio on noin 48 M€.  

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi Psykiatriatalo-projektin hankesuunnitelman 15.6.2020. Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi rakennusprojektille rakennusinvestointien poikkeusluvan 7.1.2021. Psykiatriatalon rakentaminen alkaa helmi-maaliskuussa 2022. 

Hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelijana toimii Kontukoski Arkkitehdit Oy ja Raami Arkkitehdit Oy työyhteenliittymä. Rakennesuunnittelijana toimii Contria Oy ja LVIAS-suunnittelijaksi Sweco Talotekniikka Oy.

Tutustu KYS Psykiatriatalon tuleviin tiloihin