Harjoittelun aloitus bannerikuva

Harjoittelun aloitus

Harjoittelun aloitus

Tervetuloa harjoitteluun

KYS on vetovoimainen ja monien mahdollisuuksien harjoittelupaikka sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Ammattikorkeakoulun opiskelijat varaavat harjoittelupaikat Jobiilin kautta. Kliinisen hoitotyön opettajat sopivat toisen asteen opiskelijoiden harjoittelupaikat yhdessä oppilaitosten harjoittelukoordinaattoreiden kanssa.

Kun harjoittelupaikka on vahvistettu, opiskelijoille lähtee automaattisesti Tervetuloa –kirje kaksi viikkoa ennen harjoittelun alkua siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla varaus on tehty Jobiilissa. Tervetuloa –kirje sisältää mm. yksikön opiskelijavastaavien yhteystiedot, joille opiskelija toimittaa lähtötasokuvaksen/cv:n/blogiosoitteen sekä mahdolliset etukäteistehtävät.

 

Opiskele kliinisen harjoittelun käsikirja ja harjoittelukohtaiset ohjeet etukäteen

Kaikkien KYSiin harjoitteluun tulevien opiskelijoiden tulee opiskella Kliinisen harjoittelun käsikirja – se on edellytys harjoittelun aloittamiselle. Kliinisen harjoittelun käsikirjasta löytyy tietoa harjoitteluun liittyen sekä toimintaohjeet ensimmäiselle harjoitteluaamulle.

Lisäksi Harjoittelukohtaisista ohjeista löytyy tietoa eri erikoisalojen harjoitteluista sekä harjoitteluyksiköiden sijainnit. Materiaaleihin tulee tutustua huolellisesti!

Kliinisen hoitotyön opettajat ovat tavattavissa maanantaiaamuisin kliinisen hoitotyön opettajan pitämällä kyselytunnilla. Jos harjoittelun aloitusmaanantai on arkipyhä, pidetään kyselytunti tiistaina. Ensi kertaa KYSiin harjoitteluun tulevien opiskelijoiden tulee osallistua kyselytunnille. Aiemmin KYSissä harjoittelussa olleille se on valinnainen. Perehtyminen jatkuu harjoitteluyksiköissä.

 

COVID-19 ohjeita opiskelijoille

Koronavirusrokotusten osalta edellytämme opiskelijoilta vastaavaa rokotesuojaa kuin harjoitteluyksikön työntekijöiltä. Rokotukset ovat vapaaehtoisia. Harjoittelujakson alussa, ensimmäisenä päivänä opiskelijalta selvitetään suoja koronavirustautia vastaan (rokotukset tai sairastettu tauti). HUOM: Tulosta itsellesi ohje ja sen mukana oleva lomake, johon voit pyytää harjoitteluyksikön esihenkilön kuittauksen.

Ellei suojaa koronavirustautia vastaan pystytä varmistamaan, harjoittelujakso perutaan tai siirretään toiseen ajankohtaan KYSin ja oppilaitosten välisten harjoittelusopimusten mukaisesti.

Katso lisätietoja ja tulostettava lomake täältä (PDF)

Opiskelija voi osallistua koronapotilaiden hoitamiseen ohjattuna, kun

Opiskelijan osallistuminen koronapotilaiden hoitoon mietitään aina tapauskohtaisesti.

Flunssaoireet (kuume, yskä, räkäisyys jne.) ovat syy jäädä harjoittelusta pois. Ilmoita poissaolosta aina yksikköön, johon olet tulossa harjoitteluun. Muista olla yhteydessä myös harjoittelua ohjaavaan opettajaasi.

Noudata matkustusrajoituksia ja matkustamisen terveysturvatoimia. Tarkista ajantasainen tieto maahantulorajoituksista ja terveystoimista Valtioneuvoston sivuilta: Maahantulon rajoitukset ja terveystoimet Suomessa (valtioneuvosto.fi)

Opiskelijoiden covid-19 testaus hoidetaan opiskelijaterveydenhuollon/kaupungin kautta. Katso tietoa Kuopion kaupungin nettisivulta kohdasta Tietoa koronaviruksesta.

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhoito muuttui 1.1.2021 . Katso tietoa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) sivuilta.

Harjoittelun aloitus Lue lisää Linkkilista

Harjoittelun aloitus Opiskelijaohjauksen laatukysely linkkilista