Kirurgia

Kirurgian palveluyksikkö vastaa vatsaelinkirurgian, urologian ja plastiikkakirurgian palveluista KYSissä. Erityisosaamistamme on robottikirurginen hoito vatsaelinkirurgiassa ja urologiassa, lihavuuden kirurginen hoito sekä vaativa plastiikkakirurginen toiminta.

Vatsaelinkirurgiassa hoidamme robottiavusteisesti paksu- ja peräsuolisyöpäleikkaukset. Vatsakirurgiassa robottitoiminta on saavuttanut eurooppalaisen ja suomalaisen osaamiskeskuksen aseman edistyksellisen ja laadukkaan robottikirurgisen toiminnan ansiosta.

Urologiassa hoidamme robottikirurgisesti pääsääntöisesti urologisia syöpiä (eturauhasen syöpä, munuaissyövän osapoistot ja virtsarakkosyövän poistot). Plastiikkakirurgialla hoidamme rintasyöpää ja teemme mikrokirurgisia toimenpiteitä.

Lähetepotilaista suurin osa on kiireellisesti hoitoa tarvitsevia, sillä hoidamme paljon syöpäsairauksia ja haavoja. Olemme kehittäneet LEIKO-toimintaa (leikkaukseen kotoa toimenpide aamuna leikkaukseen). Osastolle tulee runsaasti hoitoon potilaita päivystyksen kautta mm. tulehduspotilaita. Päivystysleikkauksia teemme reilut 1 000 kpl vuodessa.  Leikkausten kokonaismäärä on noin 3 700 leikkausta vuodessa.

Lääkärit, hoitajat ja sihteerit työskentelevät yleensä tiettyyn potilasryhmään keskittyneessä tiimissä, mikä mahdollistaa syvällisen ja moniammatillisen asiantuntijuuden kehittymisen. Kehitämme hoitojamme jatkuvasti tehokkaammiksi ja turvallisemmiksi. Hoidamme kansainvälisten hoitosuositusten mukaisesti. Lääkäreillä on yhteispalaverit patologian, radiologian ja onkologien sekä tarvittaessa muiden erikoisalojen asiantuntijoiden kanssa parhaan mahdollisen hoidon takaamiseksi.

Henkilökuntamme täydennyskoulutus on meille tärkeää. Toimintamme kuuluu myös kotimaisten ja ulkomaalisten sairaanhoitaja – ja lääkäriopiskelijoiden koulutusta. Teemme aktiivisesti kirurgista tutkimusta kaikilla edustamillamme erikoisaloilla.

Yhteystiedot

Hallinto
Puijon sairaala, rak. 3, 3. krs
PL 100, 70029 KYS

Jukka Pulkkinen
osaamiskeskusjohtaja
p. 044 717 4797

Auli Luostarinen
ylihoitaja
p. 044 717 2604

Pia Sjö
osaamiskeskussihteeri
p. 044 717 2607